Peste 100 de parinti au participat la o discutie realista despre vaccinuri si vaccinare

Am ramas datoare cu impresiile de la evenimentul in care a fost dezbatuta cea mai „fierbinte” problema pe care o au parintii in prezent si anume vaccinarea copiilor. Multe intrebari si-au gasit raspunsul in sfaturile specialistilor si in dialogul constructiv dintre parinti si medicii invitati. A fost un eveniment interactiv care a adunat peste 100 de parinti in sala si mai mult de 16.000 de parinti conectati online.

speakeri

Ana Maita, Presedinte Asociatia Mame pentru Mame, a vorbit in deschiderea conferintei despre importanta surselor de informare din zona de vaccinare si felul in care ar trebui sa cantarim lucrurile atunci cand suntem in fata unei decizii ce vizeaza sanatatea copiilor.

Este  important sa cerem sfatul specialistilor inainte de a lua decizia de a vaccina sau nu copiii.

Ana Maita spune ca „datoria noastra este sa intrebam iar datoria medicilor este sa explice astfel incat sa intelegem. Este nevoie de incredere intre cele doua parti, altfel acest lant se destrama”.  De asemenea, Ana recomanda mamelor sa aiba incredere si in instictul lor.

Dr. Gindrovel Dumitra – Coordonator, Grupul de Vaccinologie al Societatii Nationale de Medicina Familie – a vorbit despre rolul medicului de familie in procesul de vaccinare. Comunicarea dintre parinti si medicul de familie trebuie sa fie deschisa si onesta.

„Daca nu ati gasit acel medic in care sa aveti incredere si caruia sa-i puteti adresa orice intrebare, trebuie sa il cautati pana il gasiti. Medicul de familie este veriga esentiala in luarea deciziei de vaccinare”, spune Dr. Gindrovel Dumitra.

Gabriela Maalouf – NLP trainer pentru copii si parinti si blogger @familieimplinita.ro – a vorbit despre cum se iau deciziile in familie, despre faptul ca emotia si convingerile noastre nu permit comunicarea reala dintre membrii familiei. Odata ce devenim constienti de aceste piedici, putem incepe sa discutam pentru  a lua o decizie comuna.

Dr. Anca Draganescu – Medic primar pediatru, specialist boli infectioase la Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. “Matei Bals” – a vorbit despre rolul medicului specialist in procesul de vaccinare, oferind si exemple din practica de zi cu zi.

Decizia de vaccinare ne apartine in totalitate si trebuie facuta constient si in mod responsabil.  Fundamentarea informatiei si lucrul in echipa medic – parinte sunt esentiale”, a mai adaugat Dr. Anca Draganescu.

Conferinta  „De ce sa ne mai vaccinam copiii” a fost realizat cu sprijinul Asociatiei ProImunizare, Asociatiei Mame pentru Mame, Societatii Nationale de Medicina Familiei, Societatea Romana de Micrologie si vine in sprijinul parintilor pentru luarea unei decizii responsabile.

In cadrul evenimentului, co-organizatorul desprecopii.com a lansat o pagina dedicata vaccinarii, unde parintii sunt asteptati cu intrebari legate de acest subiect.  Site-ul de parinti a creat si o aplicatie –  „Eu, Mamica” – disponibila in Google Play si Apple Store ce ofera posibilitatea parintilor sa-si gestioneze calendarul de vaccinare pentru copiii lor.

Conferinta s-a transmis LIVE pe socialmoms.ro si desprecopii.com si a fost urmarita online de peste 16.000 de parinti. Inregistrarea va fi disponibila pe socialmoms.ro.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

sala-4

Parteneri media: desprecopii.com, qbebe.ro, sfatulmamicilor.ro,  gokid.ro, kidsnews.ro, mamica.ro, mamicamea.ro, blogintandem.ro, fricidemamici.ro, ruxandraluca.ro, meseriadeparinte.ro, cristinaotel.ro, iulianaroca.ro, frunzaresc.eu, mamadematei.wordpress.com, pisicapesarma.ro, educatiecudragoste.ro.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *