#Opinie: Interventia parintilor in tot ce inseamnă educatie este nejustificata, nedublata de cunostinte de specialitate si incurajata de mass-media

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa dai Like aici:

 

De mulți ani particip la campania de denigrare a unor oameni ce au obosit sa ofere din ce sunt, nu doar ce predau, iar raspunsul sa fie lipsa constanta a recunostintei, atacuri verbale, reclamatii. Nu este vorba de mine, ci de ce se intampla in sistem si postari, comentarii de acest fel care nu ajuta.

Domnul Florin Roman cel care a propus taierea salariilor profesorilor si acum vrea sa propuna platirea abonamentului la internet care mi se pare o si mai mare umilinta pentru cadrele didactice, foloseste in Parlament tableta sau telefonul personal? Foloseste autoturismul propriu in delegatii de serviciu?Domnul se deplaseaza in interes de serviciu pe cheltuiala dansului? Daca vrem sa fim politically correct sa fim cu toata lumea, nu pentru unii muma si pentru altii ciuma.

Parintii sunt deranjati ca unii profesori lucreaza online si altii nu, ca unii copii au acces la internet si altii nu.

De unde stiti dvs ce probleme se ascund in spatele fiecarui cadru didactic? Cunoasteti viata fiecaruia astfel incat sa le cereti sa posede laptopuri performante si mobile de ultima generatie? Eu lucrez in mediul privat, acum de acasa. Angajatorul mi-a pus la dispozitie toate resursele de care am nevoie: laptop, imprimanta, top de hartie. Statul, ca angajator, ce resurse a pus la dispozitie? Nu-mi spuneti de platformele lui peste-prajit…

Platformele lui peste prajit presupun un laptop performant cu o placa de retea si de baza bun pe care sa il folosesti de dimineata pana seara. In caz ca acestea se strica cine va asigura aceste dispozitive profesorului pe viitor? Stiti voi ce sacrificii face un profesor si ce nevoi familiale are ca sa ii cereti acestuia sa detina toate mijloacele tehnice? Sa imi fie cu iertare dar pana acum un an si ceva profesorii aveau niste salarii de mizerie. Nici acum nu sunt grozave pentru ca trebuie sa intelegeti indifferent ca va convine sau nu: toti cei care lucreaza in invatamant, armata, sanatate, politie trebuie platiti foarte bine. Ca unii intra pe pile sau ca primesc spaga este o alta problema care trebuie rezolvata dar idea in sine cu salariul ramane aceeasi.

Interventia parintilor in tot ce inseamnă educatie este nejustificata, nedublata de cunostinte de specialitate si incurajata de mass-media. Va invit pe toti să predati la clasele primare, la orice clasa cand copiii preiau stimulii negativi din familie, societate, se cearta, tu vrei sa fii inger empatic, ii linistesti, predai, esti intrerupt continuu, iar rasplata este ca unii parinti comenteazăa, pretind ca ei ar preda mai bine decat tine.

Sa nu ne miram ca unii observa si sunt atat de afectati de ce se petrece incat vor sa renunte la predare dupa o viata de munca. Nu spuneti ca ar fi foarte bine pentru ca ar lasa locul la altii pentru ca la ce se intampla va asigur ca nu vin altii, poate doar cei care nu vor gasi alt loc de munca si vor gasi rezolvarea in invatamant. Ar trebui sa fim multumiti ca inca avem profesori cu vocatie si daca nu au vocatie tot iubesc copiii si vin cu drag la scoala. Ok, nu sunt toti dar in ce domeniu sunt toti performanti? Aratati-mi un domeniu, unul singur in care sunteti multumiti de toti angajatii! Sa predea parintii perfecti prin rotatie, Ei stiu tot!

Încetati sa va mai bateți joc de cadre didactice prin astfel de postari sau comentarii, pe care le gasesc indreptate si spre sistemul sanitar. Observ o campanie sustinuta in mediul online impotriva sistemului bugetar cu precadere impotriva cadrelor medicale si profesorilor. Credeti ca exact acestia sunt cei care aduc gaura in buget? NU! Cei care aduc gauri in buget sunt angajatorii care platesc angajatii la negru, care nu isi platesc taxele, care nu bat in casa bonul de marcat, care vand marfa la negru, care fenteaza statul cu tot felul de tertipuri. Acolo este gaura in buget. Parlamentarii care dorm in parlament si au salarii la care unii din void oar puteti visa, pensii colosale, masini, telefoane, laptopuri de serviciu, mancare ieftina la cantina. Sunt multe de spus, cautati buba in alta parte nu la oamenii care isi fac meseria din nimic. E inadmisibil ca in aceste momente sa ceri ca celor din sistemul de invatamant sa li se taie salariile unde cei mai multi au salariul cat o infirmiera adica vreo 2700.

Cand ajungi la doctori si platesti multi bani deoarece somatizezi stresul, te gandești ca ar fi draguț ca parintii, societatea doar sa iti permita sa iti faci treaba. Daca nu sunt recunoscatori, cel putin sa nu te atace, sa instige nejustificat alti parinti si societatea in general.

Un profesor ce isi sustine opiniile, poate fi un cadru didactic ce iubeste copiii, studiaza psihologie pentru a intelege manifestarile elevilor. Parinții sa isi continue activitatea acasa, la locul dumnealor de munca. Profesorii nu vin sa ne sfatuiasca cum sa performam in niciun domeniu

Copiii, parintii nu ii mai respecta iar elevii nu vor primi nimic din partea unui om pe care nu il respecta.

Sanatate, toate cele bune!
O. Ioana

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *