Ochelari de soare pentru copii, un accesoriu necesar. Află de ce trebuie să-i protejezi ochii copilului tău + CONCURS

Meseria de parinte si Iludi.ro te invită la #CONCURS
Poți câștiga o pereche de ochelari de soare pentru copilul tău, pentru a-i proteja ochii de razele UV.
Tot ce trebuie să faci pentru a te înscrie în concurs, este să mergi la finalul acestui articol si sa respecti instructiunile.
***

Lumina soarelui este o binefacere pentru organismul uman. Copiii au nevoie de soare pentru a sintetiza vitamina D și pentru a beneficia de o dezvoltare fizica si psihica armonioasa.  Însă, pe langa toate beneficiile recomandate de specialisti, soarele poate face și mult rău. Arsurile solare la nivelul pielii ne sunt tuturor cunoscute, pentru ca am trecut chiar noi prin asta sau am văzut la persoane apropiate cat de mult a fost afectata pielea de razele UV foarte puternice.

Așa ca următoarea întrebare este: ochii nu ar trebui și ei protejați cu ochelari de soare pentru copii? Pentru piele putem folosi creme care blochează razele ultraviolete, evitând în acest fel arsurile dureroase. Ochii, în schimb, sunt foarte expuși și cu siguranță vor fi afectati de lumina puternica.

Sfaturi pentru alegerea celor mai buni ochelari de soare pentru copii

Am discutat cu prietenii nostri de la ILUDI.RO care ne-au explicat cele mai importante detalii pe care trebuie sa le luăm în considerare pentru a proteja ochii celor mici.

Copiii care nu poarta ochelari de soare sunt expuși riscului de leziuni ale pielii și ochilor, deoarece pleoapele si pielea din jurul ochilor sunt foarte delicate și vulnerabile. Efectele razelor UV se acumuleaza în timp, astfel încât este indicat să începi să protejezi ochii copilului tău cât mai devreme.

Pregătim un concurs foarte frumos cu premii constând în ochelari de soare pentru copii, așa ca nu uita să te înscrii la Newsletter. 

Copiii cu vârsta sub 6 luni nu ar trebui sub nicio formă să fie expuși la soare. Atunci când ieși la plimbare cu copilul tău, pune-i o pălăriuță, trage prelata deasupra căruciorului și încearcă să stați cât mai mult la umbră. După vârsta de 6 luni, cei mici pot începe să poarte ochelari de soare pentru copii, iar acest lucru este foarte facil în ziua de astăzi, când modele existente sunt atât de versatile.

Copiii mai mari ar trebui să poarte ochelari de soare pentru copii atunci când sunt în aer liber, în orice mediu. Dacă au ochelari cu prescripție medicală, este indicat să mai faci o pereche de ochelari de soare cu dioptrii.

Pe termen lung, problemele oculare care îi pot afecta pe copii, datorită soarelui puternic pot include cataracta și degenerenta maculară, care poate estompa vederea și culorile. Pe termen scurt efectele sunt și mai vizibile, este vorba de fotokeratită sau ”orbirea la zăpadă”. Acest fenomen apare atunci când razele soarele se reflectă în nisip și provoacă o pierdere temporară a vederii. Frecvent, copiii suferă de ochi roșii, o afecțiune denumită pterigion, reprezentând leziuni necanceroase care se formează la nivelul conjunctivei (albul ochilor), din cauza expunerii prelungite la lumina ultravioletă.

Foarte important este faptul că, în ciuda credinței majoritare, razele ultraviolete nu sunt prezente doar în zilele cu soare arzător. Chiar și atunci când cerul este acoperit de nori, razele UV sunt prezente și pot face daune.

Din fericire, o pereche de ochelari de soare pentru copii, de calitate, vor proteja eficient sănătatea ochilor celor mici, cu condiția să respecți următoarele recomandări.

  1. Achiziționează ochelari de soare care blochează 99-100% din razele UVA și UVB.
  2. Alege modele mai mari, care să acopere bine ochii și o parte din piele.
  3. Caută lentile rezistente, adecvate unui stil de viață activ. Copiii aleargă, se joacă, se împing, iar asta presupune multe accidente. Lentilele din plastic (policarbonat) sunt cele mai bune, cu excepția situației când medicul oftalmolog prescrie lentile de sticlă.
  4. Alege o ramă flexibilă dar incasabilă. Ochelarii trebuie să se potrivească bine pe fața copilului dar fără să îl strângă.
  5. Ochelarii vor fi purtați de cel mic, așa că lasă-l pe el să aleagă pereche favorită. Poți să îi prezinți câteva modele, pentru ca alegerea să fie mai ușoară, însă decizia finală va fi a lui.
  6. Fii un exemplu pentru el. Arată-i cât de important este să poarte ochelari de soare pentru copii, protejându-ți la rândul tău ochii cu lentilele potrivite.
  7. Înainte de a alege în mod corect ochelarii de soare pentru copii sau bebelusi, asigură-te că aceștia sunt reglementați conform standardelor UE. Aplicarea certificării în spațiul comunitar este obligatorie în momentul vânzării. Astfel, dacă nu există un număr de certificare și o categorie de protecție îți recomandăm să nu îi cumperi.

***

Iludi.ro este un magazin online specializat pe comercializarea ochelarilor de soare Idol Eyes Australia pentru bebeluși și copii.

Idol Eyes este unul dintre principalii lideri din industria ochelarilor pentru copii. Având sediul în Australia, face parte din Iris Optical Co, o afacere specializată în prescripția de ochelari cu o experiență de 70 de ani.

În 1987 au produs prima pereche de ochelari de soare pentru copii din lume. A urmat apoi modelul cunoscut sub numele de Baby Wrapz – primii ochelari de soare pentru bebeluși și copii cu bandă de susținere ajustabilă. S-a continuat cu Baby Wrapz 2 – primii ochelari de soare convertibili pentru bebeluși și copii cu benzi de susținere și brațe.

Ochelarii de soare Idol Eyes au avut parte de multe aprecieri în cele peste 65 de țări în care se comercializează. Acum sunt prezenți și în România, prin Iludi.ro, distribuitor oficial.

Dacă ai nevoie de mai multe informații, dar mai ales atunci când dorești să achiziționezi o pereche de ochelari de soare pentru copii, te așteptăm pe www.iludi.ro.

 

Meseria de parinte si Iludi.ro te invită la #CONCURS
Poți câștiga o pereche de ochelari de soare pentru copilul tău, pentru a-i proteja ochii de razele UV.
Tot ce trebuie să faci pentru a te înscrie în concurs, este să respecți următorii pași:
1. Lasă un comentariu la postarea de Faceook de mai jos, cu linkul de la ochelarii pe care iti doresti sa ii castigi. (intra pe www.iludi.ro, alege ochelarii preferați și copiază linkul de pe site)
2. Dă-i tag unui prieten care poate fi interesat de acest concurs (@numeprieten).
Avem de oferit în total 3 premii a câte o pereche ochelari pentru copii, oferiți de Iludi.ro.
In semn de apreciere, te rugam sa dai un Like paginii de FB iludi.ro.
Pentru mai multe șanse de câștig poți lăsa mai multe comentarii, cu singura condiție să dai de fiecare dată tag altui prieten.
Concursul se derulează în perioada 30.04 – 4.05.2021. Miercuri, 5 mai, aflăm cu ajutorul aplicației Comment Picker, cine sunt fericiții câștigători ai concursului.
Baftă tuturor participanților!

Meseria de parinte si iludi.ro te invită la #CONCURS

Poți câștiga o pereche de ochelari de soare pentru copilul tău,…

Posted by Meseria de parinte on Friday, April 30, 2021

Comenteaza cu contul de FB

One thought on “Ochelari de soare pentru copii, un accesoriu necesar. Află de ce trebuie să-i protejezi ochii copilului tău + CONCURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *