O eleva a fost trimisa in biroul directorului pentru ca a refuzat sa fie cantarita la scoala

Poate parea un moft sau o banalitate pentru noi, cei care am inghitit atatea comportamente deplasate cand eram copii, doar pentru ca… eram copii si nu aveam niciun cuvant de spus. Sa refuzi sa fii cantarit la scoala in fata colegilor este ceva de neimaginat pentru noi.

Insa pentru o eleva de 13 ani de la  Southeast Polk Junior High, Pleasant Hill, Iowa a fost ceva firesc. Atat sa refuze cat si sa isi motiveze decizia. De ce nu a vrut? Foarte simplu: pentru ca nu se simtea confortabil. Este acesta un motiv convingator? Se pare ca nu. Profesorul de sport s-a infuriat si a incercat sa o convinga (fara succes) iar in final a trimis-o in biroul directorului. Unde au urmat inca vreo 25 de minute de negocieri.

Tanara sustine ca, in primul rand, greutatea ei este o chestiune personala care ar trebui sa o priveasca doar pe ea, pe mama ei si pe doctor. In al doilea rand, era prima data cand procedura de cantarire avea loc in acest mod. Intr-un grup mare, in care fiecare elev pe rand, iesea in fata sa fie cantarit iar greutatea se anunta cu voce tare. Intrebata  de reporter ce parere are mama ei despre gestul pe care l-a facut, tanara a spus ca are sustinerea mamei. In plus, toate colegele (care initial ii spunea sa se cantareasca odata ca sa nu aiba probleme) ulterior i-au spus ca ar fi vrut si ele sa faca acelasi lucru.

– Esti bucuroasa ca ai procedat in felul acesta? o mai intreaba reporterul.

– Da, sunt bucuroasa, pentru ca am putut sa fac o schimbare, sa refuz ceva ce ma facea sa ma simt inconfortabil iar acum putem refuza sa fim cantariti in fata celorlati colegi.

Ce parere aveti despre acest caz? Eu sustin cu tarie ca nimic din ce nu i-am face unui adult nu ar trebui sa-i facem unui copil. Si ca inainte sa facem ceva e important sa cerem acordul. E o dovada de respect si de recunoastere fata de celalalt, indiferent ca este adult sau copil.

Deci, voua v-ar placea sa fiti cantariti in fata colegilor de la munca iar cineva sa anunte in gura mare cate kilograme aveti?

Puteti vedea intregul interviu cu tanara aici.

Untitled

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*