Igiena egal sanatate

Cand erau fetele mici, una dintre cele mai mari asteptari ale mele, era sa treaca timpul  mai repede, sa scapam odata de scutece. Visam la momentul in care vor fi destul de mari incat sa mearga singure la toaleta si sa isi castige intr-un fel independenta. Si, binenteles, sa scap si eu de schimbatul scutecelor 🙂 .

Timpul a trecut si independenta inca nu a fost castigata pentru ca mersul la toaleta nu a decurs asa cum imi imaginam eu, din contra. Igiena toaletelor de multe ori nu este asa cum ar trebui sa fie iar fetele mele au invatat ca nu glumim cu asta. Daca nu suntem acasa sau la prieteni apropiati, musai trebuie sa merg cu ele la toaleta pentru ca este exclus sa se aseze pe scaun. Dupa multe “accidente” si “rateuri” am inventat tot felul de acrobatii astfel incat toaleta sa poata fi folosita fara sa fie atinsa 🙂 .

Cel mai greu este la scoala sau in locurile unde merg singure. Daca nu se descurca, prefera sa astepte pana ajung acasa sau intr-un loc “sigur” pentru ca igiena toaletei este un subiect delicat dar important.

Acasa, stim cu totii ce avem de facut asa ca Igiena este de 10.  In plus, avem  si cateva motive “personale” pentru care vasul de toaleta trebuie sa fie impecabil de curat 🙂 .

10423757_957739124240979_837653291740010404_n (1)

Cu toate astea, spalatul pe maini este obligatoriu, deoarece atunci cand vine vorba despre sanatate nu exista compromisuri.

Astazi este Ziua Mondiala a Toaletei (World Toilet Day) iar Domestos a lansat campania educațională “Susține Igiena de 10” si ne incurajeaza in demersul nostru de a-i invata pe cei mici regulile de igiena atunci cand folosesc toaleta.

Voi ce reguli i-ati invatat pe cei mici despre igiena toaletei?

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*