Nu raspund la numere necunoscute. Daca vreti sa vorbim trimiteti mail.

De-abia ce imi depasisem si eu fobia de a vorbi la telefon si chiar incepuse sa-mi placa.

Apoi am inceput sa fiu sunata de tot felul de persoane, pe tot felul de subiecte, incepand cu sondaje de opinie, asigurari, credite, oferte si pana la agentii.

Intr-o zi primesc apel dupa apel in care eram intrebata mieros daca sunt doamna Mitrus si daca am cateva minute sa discutam ceva interesant.

Cum s-a intamplat sa nu fiu intr-o zi tocmai buna, am inceput eu prima sa pun intrebarile: “Cum va cheama, de unde sunteti si de unde aveti numarul meu?“. “Cine v-a dat permisiunea sa il folositi, avand in vedere ca e un numar privat?“.

A treia persoana pe care am chestionat-o cred ca era o pustoaica la inceput de cariera asa ca a inceput sa se balbaie si sa-mi zica ceva de o baza de date cu numere de telefon, ca ea doar isi face treaba, etc. “Bine, bine, dar de unde aveti baza de date, cine v-a dat-o?“. “De la banca o avem, e o lista cu nume si numere de telefon. Dar daca ve deranjeaza, nu va mai sunam, va sterg de pe lista.”

Well, m-o fi sters ea de pe lista, dar ceilalti care au primit la randul lor baza de date, au folosit-o fara nicio jena.

Si intr-o zi cineva depasit orice limita a bunului simt. Domnul de la telefon m-a sunat ca sa-mi ceara adresa si sa ma intrebe cand ma gaseste acasa, sa-mi aduca ceva.

– Bine, dar cine sunteti, si ce vreti sa-mi aduceti?

-Nu pot sa va spun, e o surpriza.

-Atunci ramaneti cu surpriza si sa nu ma mai cautati, i-am raspuns.

-Doamna imi cer scuze, sunt de la agentie, e vorba de un client de-al nostru, eu sunt intern, va rog nu inchideti.

– De fapt am sa inchid si de acum incolo nu mai sunati, va rog trimiteti mail cu semnatura sa stiu cine sunteti.

Dupa toate telefoanele din aceasta vara, am decis sa nu mai raspund la numere necunoscute. Asa ca daca sunati si nu dati de mine, va recomand sa-mi trimiteti (eventual) un SMS in care sa va prezentati. Dar cel mai bine un email in care sa-mi spuneti cine sunteti si ce vreti de la mine.

Nu o luati personal dar e lumea plina de nebuni si eu chiar m-am saturat sa fiu politicoasa cu fiecare, doar pentru ca cineva (de la banca?!) a transmis numarul meu de telefon, fara sa imi ceara acordul.

De cand am pus in functiune noua politica de raspuns la telefon, sunt in schimb asaltata de SMS-uri cu oferte incredibile, sanse unice si afaceri de nerefuzat.

Ati patit si voi la fel? Oare avem contul la aceeasi banca sau sunt doar eu mai norocoasa?

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

? Sharing is Caring! ?  Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l catre prietenii tai de pe  Facebook (click aici).

Screenshot_20170925-082458

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *