Mai cumparam jucarii educative copiilor?

Ma intreba cineva de curand, mai in gluma mai in serios daca astea mici ale noastre se mai joaca si cu altceva inafara de animale si pietre.

– Dar binenteles, i-am raspuns, se joaca si cu castane 🙂 .

Adevarul este ca am preferat intotdeauna jucariile “facute” si cele educative, dar asta nu inseamna ca am scapat de cele “la moda”. Avem si “robofishi” si “monsterhaie” si da, din cand in cand le lasam si la Playstation. Insa astea sunt exceptii, pentru ca nu suntem absurzi si pentru ca traim totusi in prezent. Dar ca regula generala, suntem destul de conservatori in ceea ce priveste jucariile si am reusim sa le tinem pe cele mici aproape de jocurile clasice, de plastilina, de cartile de colorat si de tot ce inseamna jocuri educative in general.

Intotdeauna am considerat ca anumite abilitati si aptitudini se pot dezvolta doar la anumite varste si daca se rateaza acest aspect in copilaria mica, putin probabil sa se poata reveni asupra lor ulterior. Daca un copil nu invata sa iubeasca culorile si desenul cand este mic, putin probabil sa faca acest lucru dupa ce a descoperit calculatorul sau alte forme de distractie care ii ofera cu totul alti stimuli. Sau un copil care nu s-a jucat cu cuburi probabil nu va trai niciodata bucuria de a le aseza in echlibru ca sa construiasca un turnulet.

Jucariile educative, in esenta, au rolul de a-i lasa pe copii sa descopere singuri ce se va intampla, iar asta ii ajuta la asimilarea informatiilor, fiind o metoda mult mai buna decat atunci cand li se ofera raspunsurile de-a gata. Folosind jucarii educative, un copil va intelege singur si va retine mult mai bine de ce nu poate baga un cub printr-o gaura rotunda sau de ce baza unui turn este de preferat sa fie cubul cel mai mare.

Educatia este foarte importanta si nu trebuie sa fie plictisitoare. Jucandu-se, copiii isi dezvolta capacitatea de a intui raspunsuri pentru probleme si situatii de toate felurile, iar curiozitatea lor nativa ii va indruma sa gaseasca cele mai inteligente solutii.

Daca vreti sa cresteti copii inteligenti sau vreti sa faceti un cadou deosebit, va recomand jucariile educative de la Toysdepot. Gasiti la ei pe site jucarii pentru copii potrivite pentru orice varsta si da, puteti comanda cu incredere online, pagina fiind securizata. Livrarea jucariilor se face in 24 ore, lucru care va scapa de stresul alergatului prin magazine.

 jucarii educative

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *