Luminița Barcari, despre solicitarea Avocatului Poporului: Dăm un răspuns foarte repede

Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, a declarat pentru StiriEdu.ro că Ministerul Educației, prin juriștii săi, va răspunde într-un timp foarte scurt, în cursul zilei de astăzi, recomandării făcute de Avocatul Poporului potrivit căreia Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății  să identifice și să dispună în regim de urgență toate măsurile care se impun în vederea asigurării dreptului la educație în condiții de egalitate, în contextul prevenirii răspândirii SARS-CoV-2, în speță a prevederii care arată că respingerea elevilor cu temperatură mai mare de 37.3 grade este discriminatorie.

„Deocamdată se ocupă cei de la Juridic. Azi răspundem. Noi o să dăm un răspuns foarte repede, doamna ministru a repartizat cererea de la Avocatul Poporului Departamentului Juridic, și pe urmă să încercăm să vedem ce decizie vom lua. Mergem mai departe, evident”, a spus Luminița Barcari.

Aceasta a spus că verificarea temperaturii la intrarea la examen și respingerea elevilor care au temperatura mai mare de 37,3 a fost luată la recomandarea specialiștilor din Ministerul Educației.

„În tot ceea ce am făcut, noi am ținut cont de recomandările specialiștilor din Ministerul Sănătății. Și acea prevedere din ordinul comun cu temperatura tot de la Ministerul Sănătății a fost, nu aveam noi de unde să știm ce valoare are temperatura când sunt anumite boli asociate, chiar nu aveam noi de unde să știm lucrurile acestea și nu putem să încălcăm niște ordine în vigoare”, a spus Luminița Barcari.

 

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *