It’s Parentime!

Am inceput Trainingul Parintilor Eficace, la Parentime. Am fost la prima sesiune si astept cu mult interes sa le parcurg si pe urmatoarele pentru ca este prima data cand cineva imi preda ceva despre cresterea copiilor, cu care sunt perfect de acord. Sunt lucruri pe care le stiam instinctiv dar despre care este foarte greu sa vorbesc cu persoane care au alte conceptii despre cresterea copiilor. Asa cum am mai spus de multe ori, suntem o generatie crescuta cu bataia. Educatia democratica in care copilul are dreptul sa aiba pareri sau sa faca alegeri nu le spune multora nimic dar asta nu ii impiedica sa se dea cu parerea. Ati auzit vreodata comparatii intre “vechea metoda”  si “noua metoda”? Ceva de genul “Lasa ca si pe mine ma batea tata si uite ce bine mi-a prins” si “Cum adica se imbraca cu ce vrea ea? Prea o rasfeti!”

Mi-am dorit tare mult sa urmez acest training, probabil ca i-ar fi venit randul undeva in 2013, dar la Social Media for Parents am avut parte de o surpriza care m-a bucurat tare mult. Am primit o invitatie sa particip la acest training asa ca dorinta mi s-a implinit inainte de termen :).

La Parentime am primit confirmarea ca metoda dupa care imi cresc copiii este “stiintifica”, “aprobata” si “agreata” 🙂 si in niciun caz nu este vorba de rasfat sau lipsa de autoritate. Este vorba doar despre incredere in copii, care se bazeaza in primul rand pe comunicarea eficienta cu acestia. Cel care a pus laolalta metode si concepte pentru rezolvarea conflictelor prin metoda win-win si care a pus bazele primului training pentru parinti  este Dr. Thomas Gordon, psiholog american care a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace in 1997, 1998 si 1999. Metoda dezvoltata de acesta este cunoscuta ca “Modelul Gordon” si este eficienta pentru orice categorii de oameni, indiferent ca sunt profesori, parinti, copii, elevi sau oameni de afaceri.

Revenind la Trainingul Parintilor Eficace (T.P.E), credinta lui Gordon era ca metoda lui nu va schimba in bine doar vietile celor care o utilizeaza in familiile lor, ci in final va schimba chiar destinul intregii lumi. Fiind o metoda pasnica prin care se pune accent pe comunicare, daca numarul celor care o adopta ar creste atunci in mod evident comportamentele violente ar scadea.

Va mai spun doar ca dr. Gordon este cunoscut sub denumirea de “parintele trainingului pentru parinti” si ca toti trainerii Parentime sunt formati dupa metoda Gordon, autorizati si certificati Gordon Training International.

 

 

sursa foto

 

 

 

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

2 thoughts on “It’s Parentime!

  1. Buna Ana,

    Iti citesc de mult timp blogul dar e prima data cand comentez.
    Ma intereseaza foarte mult ce va preda la acest training, nici eu nu-mi pedepsesc copiii si toata lumea in jurul meu ma critica. Cel mai greu imi este cu bunicii care ii pedepsesc pe cei mici de doua ori mai rau, ca sa compenseze “lipsa mea de autoritate”. As vrea sa ii fac sa inteleaga ca desi ei au facut tot ce au putut ca sa ne cresca cum trebuie, totusi de multe ori au gresit. Iar eu nu vreau sa-mi bat copiii!

  2. Dar daca nu ii pedepsesti pe cei mici atunci cum te impui in fata lor si cum ii faci sa te asculte? Ma indoiesc ca tu le zici ceva si ei fac tot ce le zici fara sa comenteze. Eu le mai dau alor mei cate o palma la fund, nu tare sa-i doara, dar cat sa intelega cine e seful.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*