Incurajarea visurilor

Sharing is caring:

Visurile copiilor sunt marete. Un pas important in maturizarea copiilor este sa invete ca aproape intotdeauna e nevoie de foarte multa munca pentru ca visurile lor sa devina realitate. Copiii nu cunosc limite si adesea nu simt nici urma de teama.

Totusi, de cele mai multe ori, parintii descurajeaza visurile copiilor “pentru binele lor” si incearca sa-i directioneze spre “obiective mai realizabile”. Iar copiii, de cele mai multe ori, accepta acest lucru pana cand intalnesc pe cineva care crede in visurile lor si ii incurajeaza sa le urmareasca.

Cand se intampla acest lucru, cine credeti ca are mai multe putere? Parintele sau un strain?

 sursa foto

Ar trebui sa credem in visurile copiilor nostri chiar si atunci cand nu le intelegem in totalitate. Si trebuie sa credem in copiii nostri mai ales atunci cand si-au pierdut increderea in ei insisi.

Incurajandu-i din tot sufletul – incurajandu-le visurile talentele si calitatile – ii ajutam sa devina adulti capabili sa infrunte viata cu siguranta de sine.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

Sharing is Caring!  Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l catre prietenii tai de pe  Facebook (click aici).

Sharing is caring:

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • De la ce varsta au voie copiii sa mearga singuri cu bicicleta pe strada? Plus alte cateva reguli de circulatie esentiale.
  Sharing is caring:

  Dupa un drum de doua ore cu masina, am ajus la o scoala colorata din Targoviste, unde ne astepta o […]

  Sharing is caring:
 • Joc şi Imaginaţie la Academia de Creativitate
  Sharing is caring:

  Intre 14 si 21 decembrie 2014, va astept la atelierele gratuite pentru copii organizate impreuna cu Academia de creativitate. In cadrul […]

  Sharing is caring:
 • Va invit la un nou eveniment mami.ro
  Sharing is caring:

  Am raspuns cu drag invitatiei de a participa in calitate de speaker la evenimentul organizat de Revista mami.ro, in cadrul […]

  Sharing is caring:
 • O zi de nastere ca o calatorie “La capatul lumii”
  Sharing is caring:

  Anul acesta am avut parte de o aniversare in mijlocul unei epidemii de viroza in care majoritatea copiilor au fost […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*