Implantarea de cipuri sub pielea elevilor. Propunere pentru respectarea distantei sociale recomandate

Premierul israelian Benjamin Netanyahu propus o masura foarte controversata, in ideea de a-i ajuta pe copii sa respecte distantarea sociala recomandata in cazul prevenirii infectarii cu coronavirus.

Vreau să fie implantat la copii, să fie echipat cu un senzor care să declanşeze alarma când cineva se apropie, la fel ca în cazul maşinilor”, a declarat Netanyahu acum o săptămână, precizând că a vorbit deja cu experţi în tehnologie despre acest lucru.

Propunerea premierului israelian provoaca ingrijorare in comunitatea expertilor in securitatea cibernetica, care o califica dificila si periculoasa.

Ar fi dificil să faci asta la peste un milioan de elevi (…). Este o ficţiune şi este periculos”, a declarat Einat Meron, potrivit „The Jerusalem Post”.

Pe langa ineficienta metodei, Einat Meronsustine ca elevii pot deveni tinte usoare pentru criminalii cibernetici dar si pentru pedofili.

Dacă informaţiile cu privire la localizarea unor copii ajung pe net, un pedofil cu competenţe informatice ar putea să obţină aceste date şi să-i urmărească”, avertizează Meron.

Biroul lui Netanyahu insista în acest caz. „Este o acţiune voluntara, al carei scop este de a-i ajuta pe copiii sa stea la distanta”, precizeaza biroul într-o interventie pentru Ynetnews.

Israelul a înregistrat până acum 16.492 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 254 fatale.

sursa: Adevarul.ro

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *