„Harun și Marea de povești”: un spectacol multimedia la Apollo111 Teatru
Va invitam la #Teatru si la #CONCURS
Prima adaptare de teatru după un roman al lui Salman Rushdie în România
În luna noiembrie, spectacolul de teatru multimedia „Harun și Marea de povești”, care a avut premiera în cadrul celei de-a douăsprezecea ediții ale Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est, revine cu șase reprezentații noi la Apollo111 Teatrul.
Prima reprezentație a spectacolului va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora.10.00, urmată de duminică, 5 noiembrie, de la 11.00 și de la 19.00, luni, 6 noiembrie, de la 20.00, marți, 7 noiembrie de la 20.00 și duminică, 12 noiembrie, de la 19.00. Această ultimă reprezentație va face parte din programul celei de-a 5-a ediții ale Festivalului Național de Teatru Independent.
Având la bază una dintre cele mai frumoase povești contemporane, inspirată de „O mie și una de nopți”, spectacolul prezintă o călătorie pe cealaltă lună, luna numită Kahani (Poveste), care circulă prea repde pentru a fi detectată de pe pământ. Harun intră în aventura Oceanului Șuvoaielor de Povești și se luptă cu Tacatacii pentru a-l învinge pe Katham Șud, dușmanul poveștilor. O combinație de vizualuri animate și joc actoricesc, „Harun și Marea de Povești” este un spectacol multimedia care se adresează în egală măsură adulților și copiilor.
O adaptare după romanul lui Salman Rushdie care a avut premiera pe Broadway și în West End, piesa este regizată de Alexandru Berceanu și este prezentată pentru prima dată în România.
Vizualurile spectacolului au fost realizate în cadrul celei de-a noua ediții ale atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, de către o echipă de 20 de animatori sub coordoanrea trainerilor Dan Panaitescu și Mihai Păcurar. Muzica este compusă și interpretată live de Simona Strungaru (pian, clape și sound effects), și Sebastian Burneci (trompetă și sound effects).
Decorurile sunt semnate de scenograful și artistul vizual Mihai Păcurar, iar costumele sunt realizate de Cristina Milea.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii Ionuț Niculae, Conrad Mericoffer, George Rotaru, Alexandra Laura Badea, Vlad Basarabescu, Victor Țăpeanu și Ana Craciun Lambru, care a realizat designul păpușii Harun și care coordonează mânuirea acesteia în timpul spectacolului.
Piesa a fost tradusă în română de Marius Michal Klimowicz.
Salman Rushdie a scris romanul „Harun și Marea de Povești” pentru fiul său, de care a fost despărțit pentru o lungă perioadă. Romanul dezvăluie, în mod alegoric, problemele cele mai acute ale societății și ne face să visăm la o lume așa cum ne-am dori-o pentru copiii noștri.
Spectacol ”Harun și Marea de povești” a fost produs graţie finanţării Centrului Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB, prin programul de finanţare nerambursabilă pentru proiecte culturale Bucureşti – Oraş participativ.
Biletele la spectacol pot fi achiziționate pe site-ul www.eventbook.ro. Prețul unui bilet la reprezentațiile de dimineață este în valoare de 25 de lei, iar la reprezentațiile care au loc seara, de 35 de lei.
Recomandare de vârstă: +5 ani.
Daca v-am captat atentia si va doriti sa mergeti la teatru, va invitam la #CONCURS!
Puteti castiga o invitatie dubla pentru reprezentatia de duminica, 5 noiembrie, ora 11.
Tot ce trebuie sa faceti este sa va inscrieti printr-un comentariu pe blog. Vineri dimineata anuntam cine este fericitul castigator.
Bafta!
Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va inscrieti la Newsletter.
? Sharing is Caring! ? Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l catre prietenii tai de pe Facebook (click aici).
Vrem si noi la teatru. 🙂