Haideti cu mine sa descoperim femeile din istoria Romaniei

Sharing is caring:

Ce poate fi mai important decat sa ne cunoastem istoria si oamenii care si-au pus amprenta pe destinul poporului nostru? Si cum altfel ii putem convinge pe copiii nostri sa iubeasca istoria decat aratandu-le si explicandu-le?

Luni am sa merg cu fetele intr-un traseu cultural care ne prezinta femeile care au marcat istoria si cultura romaneasca si care nu se gasesc neaparat in manualele de istorie. Vom vedea pe tot parcursul plimbarii noastre cladiri, monumente si locuri asociate cate unui model feminin remarcabil al istoriei si al lumii.

Daca vreti sa le prezentati copiilor vostri o bucatica de istorie povestita de experti in domeniu, va invit sa veniti alaturi de noi, luni 18 iunie de la ora 18:30. Grupul are un numar limitat de persoana asa ca grabiti-va sa va inscrieti. Tot ce trebuie sa faceti este sa trimiteti un email la ana@meseriadeparinte.ro in care sa imi spuneti numele vostru, numarul si varsta copiilor care va insotesc si un numar de telefon ca sa va putem contacta.13428470_252086171829400_7971374172674867703_n

Traseul pe care vom merge luni include Institutul Francez – Teatrul Bulandra – Scoala Centrala – OAR – COS – ASE – Muzeul Storck.

Plimbarea începe de la cladirea ce adaposteste Institutul Francez si cinematograful Elvire Popesco, amintind de cariera uimitoare a actritei din Romania pe scenele lumii. Continua spre Teatrul Bulandra, rememorand talentul enorm al Luciei Sturdza-Bulandra, iar in imediata apropiere vor putea fi admirate Scoala Centrala si Pensionatul Domnesc de Fete, locul in care si-au desavarsit educatia cele mai multe dintre femeile celebre ale Romaniei din secolele trecute. Va urma Casa Oamenilor de Stiinta si contributiile importante ale femeilor din Romania in domeniile tehnice oar apoi in cladirea ASE va fi admirata una dintre cele mai mari picturi murale din Romania, pera Ceciliei Cutescu-Storck, cu al carei muzeu si casa memoriala se va incheia traseul.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

———————//———————

“TraseELE Culturale din Bucuresti” este un proiect  finantat de catre Administratia Fondului Cultural National. Mai multe detalii despre proiect precum si restul traseelor pe care le vom organiza gasiti pe Pagina de FB Traseele culturale din Bucuresti.

Proiectul este derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) care promovează integrarea principiului egalității de șanse pentru femei și bărbați în politicile publice, ca parte componentă a democrației, în scopul redefinirii statutului și îmbunătățirii condiției femeii în România.

Sharing is caring:

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Matematica elementara a unei afaceri sau cum sa treci de la pasiune la antreprenoriat
  Sharing is caring:

  Ma tot distrez cu astea mici de fiecare data cand ma gatesc sa plec de acasa. Imi cer toate detaliile: […]

  Sharing is caring:
 • Despre zahar si dulciuri
  Sharing is caring:

  Weekend-ul care tocmai a trecut, a fost unul nebun, am tinut-o numai intr-o petrecere. Vineri seara un moț, sambata dimineata […]

  Sharing is caring:
 • Despre sanatate, boala, si vindecare dintr-o perspectiva spirituala
  Sharing is caring:

    Toate bolile poarta in ele germenele vindecarii. Fiinta umana este un tot indisociabil, este o unitate trup-suflet-spirit. Pentru intelepti, […]

  Sharing is caring:
 • Social Media for Parents
  Sharing is caring:

  Vineri, 29 iunie 2012 va avea loc la Crown Plaza in Bucuresti, prima conferinta locala dedicata parintilor activi in mediul online, […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*