Haideti cu mine sa descoperim femeile din istoria Romaniei

Ce poate fi mai important decat sa ne cunoastem istoria si oamenii care si-au pus amprenta pe destinul poporului nostru? Si cum altfel ii putem convinge pe copiii nostri sa iubeasca istoria decat aratandu-le si explicandu-le?

Luni am sa merg cu fetele intr-un traseu cultural care ne prezinta femeile care au marcat istoria si cultura romaneasca si care nu se gasesc neaparat in manualele de istorie. Vom vedea pe tot parcursul plimbarii noastre cladiri, monumente si locuri asociate cate unui model feminin remarcabil al istoriei si al lumii.

Daca vreti sa le prezentati copiilor vostri o bucatica de istorie povestita de experti in domeniu, va invit sa veniti alaturi de noi, luni 18 iunie de la ora 18:30. Grupul are un numar limitat de persoana asa ca grabiti-va sa va inscrieti. Tot ce trebuie sa faceti este sa trimiteti un email la ana@meseriadeparinte.ro in care sa imi spuneti numele vostru, numarul si varsta copiilor care va insotesc si un numar de telefon ca sa va putem contacta.13428470_252086171829400_7971374172674867703_n

Traseul pe care vom merge luni include Institutul Francez – Teatrul Bulandra – Scoala Centrala – OAR – COS – ASE – Muzeul Storck.

Plimbarea începe de la cladirea ce adaposteste Institutul Francez si cinematograful Elvire Popesco, amintind de cariera uimitoare a actritei din Romania pe scenele lumii. Continua spre Teatrul Bulandra, rememorand talentul enorm al Luciei Sturdza-Bulandra, iar in imediata apropiere vor putea fi admirate Scoala Centrala si Pensionatul Domnesc de Fete, locul in care si-au desavarsit educatia cele mai multe dintre femeile celebre ale Romaniei din secolele trecute. Va urma Casa Oamenilor de Stiinta si contributiile importante ale femeilor din Romania in domeniile tehnice oar apoi in cladirea ASE va fi admirata una dintre cele mai mari picturi murale din Romania, pera Ceciliei Cutescu-Storck, cu al carei muzeu si casa memoriala se va incheia traseul.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

———————//———————

“TraseELE Culturale din Bucuresti” este un proiect  finantat de catre Administratia Fondului Cultural National. Mai multe detalii despre proiect precum si restul traseelor pe care le vom organiza gasiti pe Pagina de FB Traseele culturale din Bucuresti.

Proiectul este derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) care promovează integrarea principiului egalității de șanse pentru femei și bărbați în politicile publice, ca parte componentă a democrației, în scopul redefinirii statutului și îmbunătățirii condiției femeii în România.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *