Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a desființat pragul de închidere a școlilor la 6 la mie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a făcut astazi. 29.09.2021, o declarație de presă în care a anunțat faptul că Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a desființat pragul de închidere al școlilor la 6 la mie. În plus, autoritățile vor solicita Agenției Nationale a Medicamentului aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de salivă, cu rol de screening.

Declarația completă a dlui Cîmpeanu:

„Referitor la scenariile de functionare a școlilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat in unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competente medicale/epidemiologice)

  1. Decuplarea scenariilor de funcționare a scolilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezentei fizice in funcție de cazurile confirmate la nivel de clasa/școala, in paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, in vederea respectării stricte a regulilor de protectie sanitara in scoli.
  2. Adoptarea de măsuri suplimentare avand ca obiectiv amplificarea testării in scoli, prin formularea unei solicitari către Agenția Nationala a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de saliva, cu rol de screening.
    După aceasta prima etapa urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern si abilitarea miniștrilor educatiei si sanatatii in vederea modificării ordinului comun in concordanța cu hotărârile adoptate.

Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, in vederea stabilirii modului de funcționare al școlilor începând cu ziua de luni, 4 oct. 2021”.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *