Gem de capsuni – Reteta de la bunica

Sharing is caring:

Am considerat intotdeauna gemul de capsuni un fel de regina neincoronata al gemurilor si dulceturilor. Insa astept atat de mult sa vina primavara si sa se coaca capsunile, iar apoi ma bucur atat de putin de ele, incat niciodata nu am indraznit sa le pun intr-o cratita si sa le fac gem.

Desi imi place gemul la nebunie, am sentimentul ca sunt prea putine capsuni pe lume ca sa mai facem si gem din ele 🙂 .

Insa pentru ca totul se invarte in jurul copiilor, si pentru ca nu vreau sa le dau gelatina care se gaseste in comert, anul acesta am facut un efort si am cumparat 3 kg de capsuni, special pentru gem.

GEM DE CAPSUNI – RETETA DE LA BUNICA

3 kg de capsuni

1,5 kg zahar

1 lamaie (se pune zeama pentru ca gemul sa ramana rosu aprins)

MOD DE PREPARARE

Primul lucru pe care l-am facut cand am ajuns acasa a fost sa pun capsunile in chiuveta si sa le spal. Atentie: nu se scot frunzulitele de la capsuni inainte de spalare, pentru ca se imbiba de apa iar gemul va fi foarte lichid.

Dupa ce am spalat atent capsunile, cu grija sa nu le sfaram, le-am luat una cate una si le-am curatat de frunze, apoi le-am pus intr-o cratita si le-am acoperit cu zahar.

Le-am lasat pana a doua zi (aproximativ 10 ore) si dimineata am gasit capsunile intr-o baie de sirop.

Am adaugat zeama de la o lamaie, le-am pus la fiert la foc mic si am amestecat intr-una timp de 3 ore.

Am incercat gemul sa vad daca s-a legat punand putin sirop pe o farfurie. Cand sirpul nu  mai curge, inseamna ca gemul e gata.

La final am avut cel mai bun gem de capsuni pe care l-am mancat vreodata.

Cu adevarat regina tuturor gemurilor.

Deja am mancat doua borcane, am facut clatite intr-o veselie, si la micul dejun dar si seara ca gustare. Ba le-am dat si fetelor la pachet la scoala.

Ma bucur sa manance clatite sau sandvis cu gem in loc sa manance toate porcariile pe care le gasesc la magazinul de langa scoala.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. Calculator Sarcina / Data Probabila A Nasterii

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Sharing is caring:

Comments

comments

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

  • Dragi parinti, invatati-va fetele ce este respectul de sine!
    Sharing is caring:

    Explicati-le despre ce e vorba in viata, inca din primii ani. Sustineti-le si aparati-le. Respectati-le pentru ca doar asa vor […]

    Sharing is caring:
  • Nu raspund la numere necunoscute. Daca vreti sa vorbim trimiteti mail.
    Sharing is caring:

    De-abia ce imi depasisem si eu fobia de a vorbi la telefon si chiar incepuse sa-mi placa. Apoi am inceput sa […]

    Sharing is caring:
  • Cum putem preveni crizele de furie ale copiilor
    Sharing is caring:

    Denumirea lor “oficiala” este tantrumuri, insa pentru mine e mult mai la indemana sa le numesc crize de de furie. Stiti […]

    Sharing is caring:
  • De ce a scris Djokovic istorie la Australian Open. Dieta castigatoare.
    Sharing is caring:

    “Tot ceea ce trebuie sa faceti e sa incercati. Iar pentru mine, cea mai crunta infrangere nu este esecul in […]

    Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*