Felicitari pentru rezultatele la bac acelor elevi care abia l-au trecut, care nu au luat 10, care poate au luat 7. Eu va spun “bravo, dragilor, ati reusit!”

Am citit ieri stiri despre notele de 10 la bac. Am ascultat cateva minute din vlogul ajuns viral. Si m-am bucurat mult pentru elevii de 10 fara sa am ciuda pe sistemul educational romanesc. Poate pentru ca tocmai am terminat de citit “Cei mai destepti copii din lume” si am vazut ca multe tari au de muncit pentru a le oferi o educatie mai buna copiilor.

Apoi instant mi-am amintit de bacul meu si bacul altor adolescenti pe care i-am cunoscut de-a lungul timpului. Unii copii traiesc in alte bule, bule despre care noi deseori nu vrem nici macar sa aflam pentru ca s-ar putea sa ne doara foarte tare. Si uite asa am decis sa scriu asta.

Eu transmit felicitari pentru rezultatele la bac acelor elevi care abia l-au trecut, care nu au luat 10, care poate au luat 7. Eu va spun “bravo, dragilor, ati reusit!” Pentru ca voi ati reusit in ciuda mediului de acasa! Bravo, bravo, bravo pentru rezultatele la bac acelor copii care vin din familii abuzive, care au invatat pentru bac in fata blocului sau in parc pentru ca doar acolo aveau putina linista (fizica, emotionala)! Bravo, dragilor, ati reusit! Se deschid alte usi acum pentru voi! In ciuda a ceea ce ati auzit urat despre voi zilnic acasa, in ciuda batailor pe care poate le-ati luat sau poate chiar in ciuda faptului ca aveti un copil deja acasa voi ati reusit sa treceti acest examen!

Si mai am niste multumiri si felicitari. Felicitari si mii de multumiri profesorilor care au devenit ancore pentru acesti copii in toti anii de scoala, care i-au incurajat si le-au oferit increderea ca si ei merita, si au capacitatea sa invete (fara sprijin semnificativ de acasa, fara meditatii) si sa ia acest examen pe care se pune prea multa greutate! Va multumim, dragi profesori!

Stiti…scoala romaneasca are foarte multe minusuri, este extrem de adevarat. Insa acum eu aleg sa ma uit cu recunostinta la profesorii care aleg sa fie ancore de liniste si speranta pentru copiii care gasesc in scoala de fapt ceea ce nu primesc acasa: dragoste, sentiment de apartenenta, apreciere, dorinta de a fi mai bun, o vorba buna, o mangaiere pe crestet, poate chiar o masa calda. Pentru ca si asta e o realitate a Romaniei.

Autor: Anca Gîlcă

 

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *