Elevii si profesorii vor primi laptop sau tableta de la Ministerul Educatiei. Doar “la cerere”

Senatul a adoptat, marti, 23 iunie 2020, in calitate de for decizional, propunerea legislativa prin care Ministerul Educatiei asigura fiecarui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tableta, conectate la internet, care sa fie folosite la scoala online. Pentru acestea, insa, e nevoie de o cerere.

“Ministerul Educatiei si Cercetarii asigura elevilor si profesorilor infrastructura necesara constand in dispozitive si acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Scolare Virtuale, Platformei scolare de e-learning si a altor platforme educationale agreate si (…) asigura, la cerere, fiecarui cadru didactic si fiecarui elev un dispozitiv laptop sau tableta, conectat la internet pentru a putea participa la activitatile de e-learning”, prevede actul normativ amendat de Senat.

Propunerea legislativa modifica Legea Educatiei Nationale 1/2011 astfel incat “procesul educational sa se poate desfasura si online”.

“Votul dat astazi de colegii senatori este istoric, pentru ca marcheaza un pas urias pe care statul roman il face in directia asigurarii solutiilor digitale pentru fiecare copil care primeste bursa sociala si pentru fiecare dascal din Romania. Criza generata de pandemia de coronavirus a adus modificari uriase procesului de predare-invatare, modificari pe care nu le putem ignora ca decidenti si datoria noastra, ca legiuitor, este sa nu lasam niciun copil in afara procesului educational. (…) Astept promulgarea urgenta a legii de catre presedintele tarii si voi urmari aplicarea ei, atat acum, in acest an de criza, dar si in anii care vor urma. Este clar ca pregatirea directa, la clasa, va fi tot mai mult completata de componenta educationala digitala”, a afirmat, potrivit unui comunicat, deputatul PSD Roxana Minzatu, initiatoare a legii.

In favoarea propunerii legislative care asigura laptopuri sau tablete au votat 103 senatori si 26 s-au abtinut. Pentru ca legea sa fie pusa in aplicare, mai este nevoie doar sa fie promulgata de catre presedintele Klaus Iohannis.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *