Dupa sinuciderea fiului sau de 14 ani, un tata acuza YouTube, Whatsapp si statul francez, ca nu ii protejeaza pe tineri impotriva Momo Challenge

Un tată  a depus o plângere în justiţie în vestul Franţei, pentru “punerea în pericol a vieţii unei persoane” împotriva YouTube şi WhatsApp şi statului francez, după moartea fiului său în vârstă de 14 ani la mijlocul lunii octombrie 2018.

Kendal a fost găsit mort în camera lui, spânzurat cu centura sa de kimono. Băiatul era bine integrat în societate şi nu s-ar fi sinucis dacă, potrivit familiei sale, nu ar fi luat parte la jocul pe internet ‘Momo Challenge’. Accesibil prin mesageria WhatsApp, acest joc macabru îi ameninţă pe participanţi şi îi incită să comită acte periculoase care pot merge până la moarte.

Acuz YouTube, Whatsapp şi site-ul rencontre-ados.com pentru că nu îi protejează pe tineri“, a declarat tatal, René Gattino. “Consider că statul nu a luat suficient în calcul pericolele la care sunt expuşi tinerii prin aceste jocuri”. (sursa)

Prin acest demers, familia băiatului vrea în primul rând să alerteze opinia publică şi să evite producerea altor drame de acest fel. O anchetă a fost deschisă în octombrie 2018 după moartea adolescentului care lua parte la ‘Momo Challenge.

Potrivit părinţilor, băiatul nu s-a sinucis, ci s-a aflat sub puterea acestui ‘joc’ periculos accesibil prin WhatsApp. Familia adolescentului a povestit că unele “provocări”, la care se supusese adolescentul, îi lăsau urme pe corpul său, precum laceraţii sau vânătăi.

Ministrul de interne, Gerard Collomb, a fost chestionat recent de secretarul pentru educaţie, Gabriel Attal, în legătură cu riscurile pe care le presupune jocul ‘Momo Challenge’. Potrivit lui, “cei tineri sunt supuşi unei presiuni psihologice, fiind obligaţi să realizeze o serie de provocări multe dintre ele periculoase”.

“În caz de nerealizare a acestora, victimele sunt ameninţate că datele lor personale şi fotografii, în prealabil piratate, vor deveni publice, sau sunt chiar ameninţate cu moartea”, susţine Attal care se întreba ce dispoziţii sunt prevăzute în Franţa pentru a proteja tinerii de acestei de practici.

În primăvara anului 2017, poliţia franceză a avertizat asupra riscurilor unui joc similar, ‘Blue Whale Challenge’, care îi incita pe tineri să realizeze timp de 50 de zile provocări din ce în ce mai periculoase, până la ultima etapă: sinuciderea.

Citeste si:

Momo Challenge jocul care ii indeamna pe copii sa se sinucida

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comments

comments

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

One thought on “Dupa sinuciderea fiului sau de 14 ani, un tata acuza YouTube, Whatsapp si statul francez, ca nu ii protejeaza pe tineri impotriva Momo Challenge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*