Dupa cate generatii isi pierd famiile bogate toata averea?

Citeam un articol despre familiile bogate din lumea intreaga si despre cat de repede isi pierd acestea averile. Ai zice ca e doar un accident faptul ca unii dintre mostenitori ajung la faliment insa realitatea este destul de cruda: 70% dintre familiile bogate pierd toata averea la a doua generatie. Iar 90% la a treia.

 

foto

Sunt niste cifre colosale la care eu personal nu ma asteptam. Intotdeauna am crezut ca averile ofera mostenitorilor oportunitatea unei educatii (inclusiv financiara) care sa le permita nu doar pastrarea  ci mai degraba multiplicarea sumelor din contul familiei.

Se pare ca nu e chiar asa. Iar motivele sunt banale. Poate veti fi tentati sa dati vina pe copii, care nu-i asa, crescuti in puf au devenit niste loaze bune de nimic, care nu stiu decat sa petreaca si sa cheltuiasca banii parintilor (o cunoastem cu totii pe Paris Hilton, right? 🙂 ).

Doar ca vina este in exclusivitate a parintilor. Din varii  motive subiectul averilor pare sa fie tabu. Poate si pentru ca acestia au fost la randul invatati sa nu vorbeasca despre bani si averi. Sau poate pentru  ca si ei se tem ca proprii copii vor deveni niste loaze daca vor banui vreodata cati bani vor avea la dispozitie.

Cert este ca multi dintre mostenitori habar nu au ce averi vor avea de administrat asa ca in momentul in care se trezesc cu ele pe cap fac tot ce pot ca sa le cheltuiasca 🙂 . E demonstrat statistic ca dureaza maxim 19 zile pana cand urmasii treziti cu ploconul in brate, se duc si isi cumpara o masina.

Sfaturile specialistilor sunt simple si de bun simt. Vorbiti cu copiii despre bani si invatati-i sa fie responsabili de mici. Explicati-le de ce bine sa faca economii, sa nu cheltuie excesiv si pe obiecte de care nu au nevoie si poate cel mai important, spuneti-le ca banii se castiga prin munca nu se primesc de pomana si nici nu pica din cer.

Ca sa fiti la curent in timp real cu toate noutatile de pe blog nu uitati sa va inscrieti la Newsletter.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *