Drogurile fac ravagii in scolile din Romania. Dependenta s-a mutat de la liceu la gimnaziu.

Avem un sistem de învăţământ despre care se spune tot mai mult că e dominat de o prăpastie în relaţia dintre elevi şi profesorii lor. O societate în care părinţii sunt tot mai absenţi din viaţa copilului.

E contextul în care oficialii Agenţiei Naţionale Antidrog fac un anunţ sec, dar alarmant, în privinţa consumului:

Diana Șerban, psiholog, șef serviciu Agenția Națională Antidrog: “Vârsta de debut este undeva la, depinde de substanţă evident, undeva la 10-11 ani, ceva mai scăzută.

Constantin Negoiță, director Agenția Națională Antidrog: “Nu există afacere mai profitabilă decât traficul şi consumul de droguri!

Pe reţelele de socializare circulă imagini în care copii mult prea fragezi ajung să fumeze ţigări suspecte. Sunt cu ghiozdanele în spate, se dau cu trotineta şi nu concep riscuri. Din mediul online îşi extrag informaţiile despre droguri care, chipurile, nu le fac rău deloc.

Elev: ”Vă spun sincer că eu îmi rulam şi în bancă, la ele! Umblam cu ele şi în bancă, de faţă cu profesorii! Adică îmi puneam aşa un caiet şi ghiozdanul.

Copii şi tineri ajung să consume droguri extrem de nocive, despre care specialiştii susţin că le distrug, la propriu, creierul.

Elena Ștefan, inspector școlar la ISMB: “Faptul că mulţi susţin că au consumat la şcoală, nu! Nu au consumat la şcoală, el este elev, dar nu a consumat la şcoală! Nu are cum să consume la şcoală!

Flagelul se amplifică la nivel naţional, drogurile au ajuns şi în mediul rural. Doar că nu avem centre pentru minori, în România, finanţate de către stat.

Duminică, de la ora 18, la ”România, te iubesc!” pătrundem în lumea celor ca el. O anchetă amplă despre trafic şi dependență, mutate de la liceu la gimnaziu.

Vom putea vedea mărturii zguduitoare ale unor elevi deveniţi traficanţi, cu detalii despre modul în care marfa nocivă pătrunde în unităţile de învăţământ. Vomputea auzi şi declaraţiile făcute de unii profesori, cu identitatea protejată, despre un fenomen tolerat, dezvoltat pe fondul lipsei de reacţie a autorităţilor.

La ”România, te iubesc!” aflam şi că statul a finanţat de-a lungul timpului o serie de proiecte în numele celor dependenţi de droguri. Doar că banii s-au pierdut prin hârtii, iar centrele nu au funcţionat nici măcar o zi.

SUPRADOZĂ DE INCONŞTIENŢĂ se numeşte reportajul în care vorbim, pe larg, despre drama părinţilor şi despre lipsa de colaborare a autorităţilor, la emisiunea “România, te iubesc!”.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comments

comments

 

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

2 thoughts on “Drogurile fac ravagii in scolile din Romania. Dependenta s-a mutat de la liceu la gimnaziu.

  1. Ca parinte de copil cu asemenea probleme am descoperit cu mare regret ca SCOALA DE AZI ARE MULT PREA MULTE PROBLEME NEREZOLVATE DE DECENII – PE LANGA CONSUMUL SAU VANZAREA DE DROGURI IN SCOLI – (multe fiind create de MEN, ARACIP si alti birocrati) si ca autoritatile statului (Politie, DGASPPC, ARA, AUTORITATI, etc.) – atunci cand reusesc sa se implice!! – sunt INEFICACE SI INEFICIENTE in modul de abordare (neorientate spre obligarea minorilor si mentalitatea lor, ultrabirocratice, cu nenumarate proceduri si hartii aparent inutile, consiliere psihologica inadecvata si ineficienta, etc…)…ARA propune scolilor planuri si programe de evaluare si prevenire a consumului de droguri in scoli, dar interesul acestora este cvasi-nul, se pare. In consecinta, minorii profita de orice falie, oportunitate si neconcordanta, in favoarea lor, continuand practicile consumului si vanzarii de droguri in scoli…

  2. agentia nantionala antifdrog ar trebui sa fac o plimabre pe strazile Romulus si Anton Pann din Bucuresti sector 3 sa vada acolo ce este cu a devarat distrugator pt tinteret….”legale ” care sunt vandute la liber de diversi iar cei care consuma ajung efectiv zombie panicati speriat…iar organele nu fac aproape nimic stiu de unde se procura..stiu casele unde se vand dar nu fac nimic si ce e mai stupefiant ca aceste subsntae sunt legale in mocitorul oficial…ciudat .nu
    Canbisu care este blamat si pus intr o lumina ff proasta atatea state au inteles benefeciile aduse si au legalizat aeasta planta …iar noi o pune intr o lumina prosta pentru a ni se distrage atentia de la ce este cu adevarat distrugator ..legalele..de ce? pe face profit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*