Despre o zi care nu anunta nimic interesant, ba din contra.

Exista zile in care am 3-4 articole in cap si pe care de-abia reusesc sa le scriu, atat de repede imi alearga ideile. Exista insa si zile, cum a fost cea de azi in care nimic nu vrea sa iasa la suprafata. Stau cate doua ore in fata laptopului  si ma uit pe net dupa inspiratie, citesc ce mai scrie lumea, despre ce se mai discuta, insa nimic. La mine e in continuare blank.

Candva, demult, ma apuca panica si ma enervam si imi spuneam ca bloggingul nu-i de mine, ca eu nu stiu sa scriu si mai bine ii las pe cei care se pricep sa faca treaba asta.

Insa acum mi-am invatat lectia, cand nimic nu se leaga iau o pauza si ma duc sa-mi incarc bateriile. Probabil ca era si pacat sa stau in casa cand afara este o vreme atat de frumoasa. Cand am deschis usa de la intrare am vazut ca toti cainii si toate pisicile profita la maximum de soare si stau intinsi la plaja fara sa-si faca griji pentru nimic.

Am zis sa le urmez exemplul asa ca mi-am luat un fotoliu, telefonul si castile si m-am asezat sa-mi incalzit oasele atat de inghetate in ultimele zile.

Si in timp ce stateam cu ochii inchisi si visam m-a trecut asa, o parere de rau, ma gandeam cat de nasol ca s-a amanat evenimentul de diseara, organizat impreuna cu Asociatia Vegetarienilor, un eveniment pe care il asteptam cu mare interes.

Insa in aproape acelasi timp mi-am adus aminte cat de rau mi-a parut cand am aflat ca un alt eveniment la care imi doream de mult sa particip, este programat in acelasi interval de timp.

Stai putin, mi-am spus. Asta nu poate fi decat de bine. Daca s-a anulat primul eveniment asta inseamna ca pot sa ajung la Cursul de initiere in Ayurveda, unul dintre  cele mai vechi sisteme de vindecare din lume, numit si stiinta vietii.

Printre altele, o sa aflam despre:

  •  tipologiile umane fundamentale
  • determinarea propriei tipologii
  • Cunoasterea calitatilor fizice, mentale si emotionale care ne orienteaza catre drumul nostru in viata
  • Determinarea punctului de echilibru si armonie propriu
  • Anticiparea comportamentala, o intelegere mai profunda a naturii umane, o mai mare compasiune pentru cei jur, deoarece le intelegem atitudinile in stransa legatura cu tipologia din care fac parte
  • Determinarea constitutiei ayurvedice la copii, care ii ajuta pe parinti sa le inteleaga mai bine comportamentul, sa le dezvolte calitatile si sa-i ajute sa-si depaseasca “punctele slabe”, orientandu-i pe drumul cel mai potrivit in viata

La final avem si o parte practica in care vom fi initiati in degustarea ayurvedica de plante – cum rezonam cu acestea, cum le alegem pentru reechilibrare si vindecare. Mai mult deetalii gasiti aici.

Ayurveda incepe cu un important pas in autocunoastere, cu rol covarsitor in dezvoltarea noastra ca fiinte intelepte si armonioase.

Cursul este sustinut de dr. Cristina Chiper, medic dentist, competente in fitoterapie, apiterapie, aromaterapie, medicini traditionale orientale – Ayurveda si medicina traditionala chineza.

Iar ziua mea se anunta a fi una speciala, chiar daca a inceput cu doua ore de stres si framantari. Ma intorc la fotoliul meu de la soare pentru ca, fara sa-mi dau seama am terminat si articolul de azi 🙂 .

Va doresc si voua sa aveti o zi minunata plina cu soare si impliniri.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

la plaja

foto

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *