“Zootropolis” cartea

Zootropolis a fost un real succes, inregistrand un record de box office din punct de vedere al incasarilor si devenind astfel filmul cu cel mai bun debut pentru Disney Animation Studio. Filmul care a detinut pana acum acest record este Frozen, insa Zootropolis a reusit sa-l detroneze.

In marele oras Zootropolis, oricine poate fi orice, iar Judy, un iepuras din suburbii isi doreste inca din copilarie sa devina politist. Cand visul sau se implineste, Judy preia un caz important, pentru a-si dovedi priceperea în fața comandantului Bogo, dar este nevoita sa faca echipă cu vulpoiul Nick Wilde.

Desi povestea este interesanta si reuseste sa te prinda, totusi ce l-a facut pe Zootropolis sa devina unul dintre cele mai bune filme de animatie?  Echipa de producatori si desenatori au dezvaluit cateva povesti din culise care mie mi s-au parut foarte interesante:

De exemplu, in timp ce producatorii filmului faceau cercetari asupra varietatii de mamifere care locuiesc in Zootropolis, si-au dat seama ca nu toate blanurile sunt la fel. Firul de blana de urs polar este transparent – lumina care se reflecta din el il face sa para alb – iar firul de blana de vulpe este inchis la radacina si devine rosu catre varf. Artistii grafici s-au straduit sa reproduca constatarile producatorilor, creand personaje din Zootropolis intr-o maniera foarte credibila.

zootropolis_-_povestea_filmului

In Zootropolis exista 64 de specii de animale diferite, iar majoritatea reprezinta tipologii unice: elefantii au trompe, porcii – raturi, unele animale au copite, altele au labe, unele au trei degete.

Talanga, Asistenta Primarului, a avut create doar pentru ea 6 tinute iar materialul ales a fost, binenteles, lana. Tinutele ei includ o rochie, un blazer şi un mic clopoţel în onoarea numelui ei. Talanga mai are si o rochie portocalie cu imprimeu de foarfece.

Primarul Inima de Leu este inspirat dupa personajul Mustafa din filmul “Regele Leu”, iar cei mici au fost primii care si-au dat seama despre acest detaliu.

Gheruța nu este el chiar cel mai zvelt ghepard, dar  poarta elementele specifice acestei specii – semne care pornesc din colturile interioare ale ochilor pana la marginile exterioare ale gurii.

Pentru a reda mai bine lumea animala, artistii au adaugat cateva de resturi de fan, frunze si bete in blana animalelor, precum in cazul unor personaje ca Oaia Mare şi Yax Iacul.

Cand graficienii au realizat ca iepurii adevarati chiar au buza superioara despicata, au decis sa renunte la autenticitate in cazul lui Judy si i-au creat buza superioara dintr-o bucata.

citesc_si_ma_joc_-_zootropolis_-_aventurile_lui_judy_1

Tehnologia avansata le-a permis realizatorilor filmului sa taie blana care se vedea pe sub imbracamintea personajelor, astfel încat hainele sa stea cum trebuie. Inainte, firele de par care se intersectau cu un articol vestimentar – cum ar fi gulerul lui Bolt – trebuiau să fie smulse unul cate unul, lucru imposibil de facut intr-un film ca „Zootropolis”.

Sper ca toate aceste informatii sa vi se para interesante. Indiferent daca cei mici au vazut sau nu filmul, pot gasi personajele atat de indragite si in cartile publicate de Editura Litera in seria Zootropolis: “Povestea filmului”, cartea de colorat “Judy spaima raufacatorilor” si cartea cu activitati si jocuri “Aventurile lui Judy”.

Mai multe informatii despre aceste carti gasiti pe site-ul Editura Litera sau pe Pagina de FB  Litera Mica

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

zootropolis_-_judy_spaima_raufacatorilor_32_planse_de_colorat_


Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *