Decizie finala CNSU: Scolile private NU sunt obligate sa intre in vacanta si pot face ore online

Scolile au intrat in vacanta fortata timp de doua saptamani si, dupa ce scolile private au fost exceptate initial de aceasta prevedere, astazi s-a decis: scolile private NU sunt obligate sa intre in vacanta si pot face ore online.
Dupa sedinta de Guvern, Raed Arafat a explicat:
“Nu se infecteaza prin tablete. La nivelul scolilor private, pentru ca aici a fost important de clarificat, ea a fost prevazuta in Hotararea CNSU, nu s-a translatat in HG. Acum HG prevede ca activatatea cu prezenta fizica se suspenda pentru prescolari si elevi in perioada 25 octombire – 5 noiembrie in unitatile particulare de invatamant, inclusiv in cele cuprinse in Registrul special al organizatiilor furnizoare de educatie care organizeaza si desfasoara pe teritoriul Romaniei activitati de invatamant corespunzatoare unui sistem educational din alta tara, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021.
Deci, prezenta fizica este interzisa, nimeni nu ii opreste sa faca online, pentru scolile private.
Aplicabil imediat de la iesirea Hotararii de Guvern.”
Nu este discriminare, este abordare diferita”, a declarat Raed Arafat despre faptul ca scolile private pot face ore online.
Cu toate acestea, dl. Iulian Critache, președinte FNAP spune că actualul ministru își bate joc de 3 milioane de elebi, 6 milioane de părinți și 300.000 de cadre didactice.
Guvernul și actualul ministrul interimar au reușit să continue dezbinarea la nivel societal.
Școlile private au dreptul la online. Ok! Și eu sunt DE ACORD!
NU AU ELE VREO VINĂ, NU SUNT VINOVAȚI COPIII ȘI PĂRINȚII CARE-ȘI PERMIT EFORTUL FINANCIAR!
SĂ FIE CLAR!
VINOVAT este actualul ministru care își bate joc de 3 milioane de elevi, 6 milioane de părinți și 300k de cadre didactice.
De ce NU SE PUTEA ONLINE SI PENTRU NOI?
De ce gândește numai în cheie financiară…
A se vedea indemnizația cuvenită părinților pentru online și concediul profesorilor în aceasta vacanță.
E clar, nu?
Aștept ca CNCD să-și facă datoria, nu prin închiderea școlilor private, ci prin faptul că acest ministru interimar își bate joc de această țară.
Sistemul educațional era singurul care mai reprezenta o mică speranță… într-o societate coruptă până în măduva oaselor.
Se pare că este în pragul prăbușiri… cât timp avem un ministru actor de telenovele.” – Iulian Cristache, pe profilul personal de FB.

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *