De cat timp are nevoie corpul mamei pentru a se reface dupa nastere?

Sa fii gravida si sa nasti un copil este o experienta minunata insa foarte solicitanta pentru corpul mamei. Doctorii si cartile de specialitate insista pe ideea ca dupa nastere o mama va reveni “la normal” dupa aproximativ 6 saptamani, insa exista numeroase studii recente care demonstreaza stiintific ca de fapt e nevoie de o perioada de timp mult mai mare.

refacerea-dupa-nastere

Unul dintre studii a fost realizat de dr. Julie Wray, cercetator la Salford University Anglia, si a constat in intervievarea mai multor femei aflate in diverse momente ale recuperarii de dupa nastere. Pe baza acestei cercetari dr. Wray a concluzionat ca perioada standard de recuperare de sase saptamani este “o fantezie” si ca in general e nevoie de un an intreg pentru ca recuperarea completa a corpului dupa nastere.

In primul rand pentru ca nu e vorba doar de o recuperare fizica ci si de una mentala. Multe mame simt presiunea de a se intoarce la o viata normala foarte repede dupa ce au nascut si cred ca este necesar sa revina in campul muncii mai devreme de 6 saptamani.

Insa dr. Wray sustine ca recuperarea ar trebui sa inceapa inca din spital. Cu generatii in urma, femeile petreceau mai mult timp in maternitate invatand cum sa aiba grija de nou nascutii lor si primind sfaturi referitoare la alaptare.  In prezent, unele femei sunt externate si la 6 ore dupa ce au nascut si se asteapta din partea lor sa stie pur si simplu ce au de facut, spune dr. Wray.

“Cercetarea arata ca e nevoie de servicii post-natale mult mai realiste si mai apropiate de nevoile proaspetelor mame. Femeile simt ca e au nevoie de o perioada mai mare decat 6 saptamani pentru a se recupera dupa nastere si au nevoie de sustinere si ajutor pentru mai mult de 6-8 saptamani dupa nastere.” a concluzionat dr. Wray.

Recuperarea dupa o nastere e diferita pentru fiecare femeie in parte, dar in general, pentru a putea vorbi despre un corp vindecat complet, atat din punct de vedere fizic dar si mental, consideram ca este nevoie de aproximativ 1 an. Aceasta este concluzia finala a acestui studiu si nu pot decat sa fiu de acord cu ea.

Voi cum v-ati simtit dupa nastere? Considerati ca cele 6 saptamani atat de mult discutate sunt de ajuns sau e nevoie de o perioada mai indelungata pentru o recuperare completa?

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comments

comments

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

One thought on “De cat timp are nevoie corpul mamei pentru a se reface dupa nastere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*