„The Muppet Show” are accente rasiste, consideră platforma Disney+, care adaugă un avertisment de conținut la începutul episoadelor

Disney+ a adăugat un nou disclaimer la vechile episoade din The Muppet Show, avertizând despre „abordări negative și / sau maltratare a oamenilor sau culturilor” pe tot parcursul serialului. Platforma a început difuzarea spectacolului de varietăți al lui Jim Henson pe 19 februarie, dar a prefațat 18 dintre episoadele sale cu o recomandare: „Stereotipurile erau greșite atunci și sunt greșite acum. În loc să eliminăm conținutul, dorim să recunoaștem impactul său nociv, să învățăm din greșeli și să provocăm o dezbatere prin care să conturăm un viitor mai incluziv”.

Spectacolul Muppet a avut loc în 1976 și 1981 și a fost invitat de câteva dintre cele mai mari vedete ale vremii.

Episoadele găzduite de Steve Martin, Johnny Cash, Peter Sellers, Debbie Harry, Spike Milligan, Kenny Rogers, Marty Feldman și Joan Baez sunt acum precedate de un disclaimer.

Disney+ nu a precizat ce „aspecte negative” au provocat necesitatea avertismentelor de conținut, dar, într-un episod din sezonul cinci, difuzat în 1980, Johnny Cash cânta în fața unui steag confederat, care este recunoscut ca simbol al supremației albe. Într-o altă scenă, din sezonul trei, Spike Milligan apare într-o multitudine de costume naționale caricaturale, ca parte a spectacolului It’s a Small World After After, inclusiv în ipostaza unui chinez care are probleme cu dantura și poartă o coadă împletită. Într-un episod din 1978, Peter Sellers apare într-o secvență intitulată A Gypsy’s Violin purtând un batic negru cu garnituri aurite, o vestă roșie și o centură din satin roșu, cântând versuri precum: „Iubitul i-a dăruit cercei / Și acum urechile devin verzi”.

Disney+ a aplicat aceeași politică și pentru alte producții din secolul al XX-lea, ca parte a inițiativei sale „Stories Matter”, lansată pentru a îmbunătăți experiența spectatorilor.

Compania a angajat consilieri externi pentru a evalua conținutul și a ales să recunoască și să contextualizeze materialul ofensator, oferind în același timp programe și filme clasice unui public modern. „În loc să eliminăm acest tip de conținut, vedem o oportunitate de a declanșa un dialog asupra istoriei care ne afectează pe toți”, a spus compania. Aceleași mesaje apar acum la începutul producțiilor Lady and the Tramp, The Jungle Book, The Aristocats, Dumbo, Peter Pan și Swiss Family Robinson. Site-ul Stories Matter descrie de ce scenele din The Aristocats, Dumbo, Peter Pan și Swiss Family Robinson au fost considerate jignitoare, dar nu a oferit explicații pentru cele din The Muppet Show.

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *