“Cuvintele din desene” & Concurs cu premii colorate

UPDATE: Pentru ca am primit foarte multe solicitari din partea voastra am decis sa extindem concursul si pe FB. Astfel, daca va e mai usor va puteti pe FB inscrie la postarea de aici, restul conditiilor si regulamentul raman neschimbate.

Inca din prima clipa in care pot sa tina un creion in mana, copiii incep sa deseneze, sa mazgaleasca sau sa coloreze orice suprafata pe care o au la indemana. Ca e foaie de hartie, un perete sau o masa, nimic nu scapa atentiei lor.

Prin desen cei mici isi exprima dorinta de a se reprezenta cu ajutorul semnelor care la prima vedere par poate indescifrabile dar care au mesaje puternice si care reprezinta modul lor de a comunica celor din jur ca si ei exista si ca incep sa-si fac simtita prezenta in aceasta lume. Inca din primii ani desenele sunt deja o expresie a modului personal de a fi, sunt mici povestiri al caror regizor si autor e chiar copilul.

Noua, adultilor, ne revine sarcina de a le incuraja aceasta pornire naturala de a desena, din cel putin doua motive:

  • In primul rand, prin incercarile repetate de a tine un creion in mana, copiii isi dezvolta coordonarea armonioasa a miscarilor si se obisnuiesc sa-si organizeze ideile si impulsurile intr-un spatiu prestabilit si limitat. E fapt dovedit ca micutii carora li se permite sa deseneze oricand doresc, sunt mai putin neindemanatici si au o mai mare capacitate de exprimare.
  • In al doilea rand, desenele copiilor reprezinta un limbaj nonverbal prin care cei mici intotdeauna ne trasmit mesaje si este o adevarata binecuvantare sa reusim sa le descifram. Copiii inca nu cunosc alte moduri de a vorbi despre bucurii, despre dezamagiri sau despre suferinta care ii apasa si care in mod eronat, noua ni se poate parea exagerata. Copiii au adesea un limbaj verbal rudimentar dar compenseaza cu o mare bogatie expresiva si de comunicare redata in desenele pe care le fac.

Alaturi de BIC va incurajez sa sustineti inclinatia copiilor catre culori si catre desen iar pentru asta vrem sa va oferim si toate materialele necesare. Podusele BIC sunt sigure pentru cei mici (de exemplu creioanele nu se rup in aschii si sunt rezistente la mestecat), sunt lavabile si sunt rezistente (cariocile pot sta si cateva luni fara capac fara sa se usuce).

Va invit asadar la un concurs in care puteti castiga 3 premii constand in produse BIC (Detalii despre continutul fiecarui premiu gasiti mai jos, in sectiunea Regulamentul concursului).

 Castigatorii  vor fi alesi prin tragere la sorti cu random.org.

Premiile sunt oferite de BIC si vor fi trimite direct castigatorilor.

Afis concurs Bic _meseria de parinte

Mecanismul concursului:

– descarcati o plansa de colorat de pe site-ul BIC (sau puteti folosi ca inspiratie unul dintre desenele de acolo);

– rugati-i pe cei mici sa o coloreze;

– lasati pe blog, la acest articol, un comentariu in care sa incarcati plansa colorata de cei mici (in partea de jos articolului in sectiunea de comentarii apasati butonul “upload image”). Plansa poate sa fie scanata sau fotografiata.

Durata:

Concursul se desfasoara in perioada 23-29 Mai iar in data de 30 Mai 2016 vom afla si cine sunt castigatorii.

60-PouchToate produsele BIC au fost realizate in urma mai multor studii si teste iar caracteristica cheie este o linie vizuala pentru ghidare care ajuta la pozitionarea corecta a degetelor, ajutand copilul sa inteleaga mai usor si sa adopte o prindere corespunzatoare.

Produsele BIC sunt ideale si pentru copiii scriu folosind trei degete (tripod), precum si pentru cei care scriu cu patru degete (cvadripod); copiii care scriu cu patru degete nu gasesc intotdeauna instrumentele corespunzatoare pentru scris, chiar daca aceasta pozitionare a degetelor este 100% corecta.

In plus, BIC a dezvoltat toata gama de produse astfel incat orice categorie de varsta sa fie acoperita. Incepand cu instrumentele groase care permit copilului mic sa tina cu usurinta pixul si terminand cu produse cu corp mai subtire, cand copilul este capabil sa foloseasca obiecte mai mici si sa realizeze desene mai detaliate.

60-Pouch

Regulament Concurs
In perioada 23.05.2016 – 29.05.2016, Meseria de parinte.ro organizeaza un concurs in parteneriat cu BIC.
Art. 1. Conditii de participare
Pentru a va inscrie in concurs trebuie sa respectatii toti pasii mentionati mai sus, in sectiunea “Mecanismul concursului”.
Art. 2. Drept de participare
La aceast concurs pot participa persoane fizice cu cetatenie romana, cu domiciliul stabil in Romania.
Art. 3. Conditii de validitate
Participantii trebuie sa indeplineasca conditiile de participare de la art. 1 si art. 2 si sa se inscrie in perioada in care concursul este activ (23.05.2016 – 29.05.2016).
Art. 4. Desemnarea castigatorului
a) Castigatorii vor fi desemnati prin tragere la sorti cu ajutorul random.org si vor fi anuntati in data 30.05.2016.
Art. 5. Premiile
Vor exista 3 premii:
Premiul 1 cuprinde: Markere colorate ultralavabile Kid Couleur P/24 bucati, Markere colorate lavabile Visa P/18 bucati, Markere colorate lavabile Visacolor XL P/12 bucati, Markere colorate lavabile Colour&Erase P/12 bucati, Markere colorate Mini Colour & Create P/12 bucati, Markere colorate lavabile Visaquarelle p/10 bucati, Creioane colorate Evolution Triunghiulare P/12 bucati, Creioane colorate Tropicolors2 P/24 bucati, Creioane colorate  Evolution Circus P/12 bucati, Creioane colorate Aquacouleur P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Triunghiulare P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Wallet/24 bucati, Creioane cerate plastifiate Wax Crayons P/12 bucati, Creioane pastel  P/12 bucati
Premiul 2 cuprinde: Markere colorate ultralavabile Kid Couleur P/24 bucati, Markere colorate lavabile Colour&Erase P/12 bucati, Markere colorate lavabile Visaquarelle p/10 bucati, Creioane colorate Tropicolors2 P/12 bucati, Creioane colorate Aquacouleur P/12 bucati, Creioane colorate Supersoft + ascutitoare P/8 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Triunghiulare P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Wax Crayons P/12 bucati, Creioane pastel  P/12
Premiul 3 cuprinde: Markere colorate lavabile Visa P/18 bucati, Creioane colorate Tropicolors2 P/24 bucati, Creioane colorate  Evolution Circus P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Triunghiulare P/12 Bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Wallet/24 bucati, Creioane pastel  P/12 bucati
Art 6. Notificarea si predarea premiului.
Castigatorii concursului vor fi anuntati intr-un articol pe blog precum si  prin email, in maxim 24 de ore de la finalizarea concursului. In cazul in care castigatorii nu trimit in 72 de ore informatiile solicitate de catre Organizator sau daca au furnizat date de contact eronate / incomplete, isi vor pierde premiul si vor fi extrasi alti castigatori.
Organizatorul nu este responsabil pentru intarzierea anuntarii castigatorilor din motive care nu tin de el.
Art. 7. Drepturi de autor.
Participantul este unic responsabil asupra oricaror consecinte directe sau indirecte ce pot aparea ca urmare a postarii unor comentarii ce contin imagini cu drepturi de autor pe blogul Meseria de parinte.ro.
Art. 8.  Valoarea premiilor acordate este de 608 lei.
Prin participarea la acest Concurs, participantii sunt de acord sa se conformeze acestui Regulament. Orice modificari ale prezentului Regulament vor fi comunicate in timp util pe blog.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

14 thoughts on ““Cuvintele din desene” & Concurs cu premii colorate

  1. Fetița mea depaseste conturul iar eu nu insist asupra acestui lucru. Ea nu desenează pe cărți de colorat sau fise ci pleacă de la acele imagini. O las sa facă așa cum dorește, sa folosească ce culori vrea și sa faca “de capul ei” cât dorește. Am atașat desenul ei cu printesa, nu arata ca în fisa dar așa a considerat ea ca e mai bine și mai frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.