Terapie gratuita pentru copiii care suferă de autism

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a promis că de la 1 aprilie copiii care suferă de autism vor beneficia de terapie gratuită.

Ana Dragu, președintele Asociației Autism Europa: „Situația de fapt este că persoanele cu autism nu beneficiază de servicii gratuite, sau într-o măsură nesemnificativă. Domnul ministru și-a asumat că va exista un program național de autism cu un buget sperat și că această decoantare se va putea face în mod direct către furnizorii de servicii conexe unde vor intra și pshilogii, logopezii, chinetoterapeuții, care vor putea face contract direct cu Casa de Asigurări”.

Daniela Boboloi, președintele Asociației Help Autism: „Nu ține doar de noi și nu ține de speranțe, ține de o modificare legislativă, vorbim de Legea Sănătății, legea 95. Deocarece, din păcate, acești specialiști de servicii conexe sunt încadrați pe social”.

În fiecare an, 1.000 de copii sunt diagnosticați cu autism în România, potrivit Institutului Național de Sănătate Mintală.

Sursa

 

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Parerea ta conteaza!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *