Copiii care fac sport de performanta vor primi Tichete sportive in valoare de 150 de lei pe luna

“Copiii si juniorii legitimati la structurile sportive care practica sportul in mod organizat cu scop in participarea la pregatire, competitii sportive nationale si internationale oficiale sunt considerati sportivi de performanta si beneficiaza lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanta. Ministerul Tineretului si Sportului va respecta principiul nediscriminarii, acordand tichete egale sportivilor pentru acelasi tip de performante obtinute la competitii nationale/internationale organizate de federatiile sportive nationale/internationale si/sau un singur organism acreditat pe plan national/international in sport”, se arata intr-o propunere legislativa adoptata de Senat.

Potrivit documentului, tichetele de sportiv sunt bilete de valoare care se acorda pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanta si sunt utilizabile pe teritoriul Romaniei.

“Valoarea nominala permisa pentru un tichet de sportiv pe suport de hartie este de 150 lei pe luna, utilizabila doar pe teritoriul Romaniei la persoanele juridice cu care Ministerul Tineretului si Sportului va avea un acord semnat în acest sens. Tichetul de sportiv are valabilitate de un an de la data emiterii”, mai prevede propunerea legislativa adoptata.

Sedinta plenului Senatului s-a desfasurat cu o prezenta restransa in sala, majoritatea lucrand de la distanta.

Propunerea legislativa urmeaza sa fie dezbatuta si votata de Camera Deputatilor, for decizional în acest caz, apoi promulgata de presedinte.

Initiatorii subliniaza faptul ca avem doar 80.000 de copii participanti in sportul de performanta, iar din acestia fac pasul catre sportul de performanta doar 15%.

In plus, acestia arata ca astfel ar putea fi actionat si asupra sedentarismului, tot mai prezent in randul tinerilor, care petrec mult timp in fata ecranelor. Totodata, ar scadea si numarul celor care folosesc droguri si pot ajunge dependenti de anumite substante interzise, este mentionat in expunerea de motive.

Anul acesta urmeaza sa se acorde premii pentru sportivii si colectivele tehnice care au obtinut performante deosebite la concursuri sportive internationale si nationale oficiale, desi pandemia de coronavirus a anulat majoritatea competitiilor sportive.

 

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *