Care au fost cele mai cumpărate jucării în 2014?

Am primit un studiu interesant si m-am gandit sa il impartasesc si cu voi, sa-mi spuneti ce parere aveti. Este vorba despre cele mai cumparate jucarii din 2014. Pe scurt, ce informatii aflam din acest studiu:

  • Jucăriile anului 2014: Frozen pentru fete și LEGO pentru băieți.
  • Barbie a pierdut primul loc în vânzări pentru prima oară în 11 ani.
  • Cea mai cumparată păpușă în 2014 a fost Prințesa Elsa, din filmul Disney de desene animate Frozen.
  • S-a lansat prima linie de puști cu proiectil NERF dedicate fetelor, numită Rebelle.

Conform statisticilor realizate de Asociaț Națională a Retailerilor, unul din cinci părinți a cumpărat de Crăciun o păpușa “Frozen”, acestea fiind și primele jucării care au dispărut din stocuri.

“Deși Barbie a fost preferata copiilor în ultimii zece ani, magazinele cu jucării nu au fost surprinse că personajul Elsa din Frozen a surclasat-o în vânzări. Copiii s-au gândit la personajele din Frozen încă din octombrie, de Halloween, când costumele de prințesa Elsa erau cele mai dorite. Întreaga serie de jucării Frozen a adus un succes major tuturor retaillerilor de jucării, cum nu s-a mai vazut în ultimii zece ani.”

Iată o clasificare a celor mai populare, vândute și căutate jucării în 2014:

 1. Printesa Elsa și jucăriile Frozen

Comenzile pentru personajele Frozen au fost de două ori mai mari decât achizițiile cumulate ale jucăriilor preferate de copii din anii trecuți. Înainte de Crăciun, 20% dintre părinţi declarau că le vor cumpăra copiiilor jucării din seria Frozen, pe când doar 16,8% mai plănuiau să cheltuie banii pe păpuşi Barbie.  O păpușă Elsa poate costa între 215 și 230 ron.

2. My Little Pony

My Little Pony sau Micul Meu Ponei, este un personaj classic din 1980, care a renăscut o dată cu serialul televizat de actualitate. În 2014 s-a creat o adevarată comunitate online de fani în jurul acestor personaje.  Prințesa Twilight Sparkle și întreaga colecție de ponei au fost la mare căutare în iarna lui 2014, ocupând locul doi în căutările de jucării din întreaga lume. Prețurile variază de la 16 ron pentru un singur personaj până la 120 ron pentru un set cu accesorii.

3. LEGO Friends

 În clasamentul pentru băieți, LEGO a condus detașat. În 2014 au fost lansate numeroase produse noi cu legături în cultura pop (de exemplu, Lego Star Wars), însă Seria LEGO Friends, comercializată începând cu 2012, care include piese sub formă de mini păpuși, a avut un succes răsunător și în rândul fetițelor. Seria LEGO Friends a devenit una dintre cele mai de success serii din istoria companiei Lego. Prețurile variază în funcție de numărul de piese și personaje. Cel mai bine vândut set de la Lego Friends este Centrul Comercial Heartlake, care costă aproximativ 450 ron.

4. Jucăriile SHOPKINS 

Populare pentru copiii cu vârste peste cinci ani, jucăriile Shopkins îi invață pe micuți despre secretele cumpărăturilor la supermarket. Jucăriile Shopkins sunt compuse din piese și personaje care reflectă un punct de vânzare de tip băcănie. Seriile sunt produse de Moose Toys și se pot găsi în serii precum: brutărie, stand de legume, magazin alimentar, iar în 2015 se anunță noi modele. Prețurile pentru aceste jucării variază între 50 și 100 ron. Un set supermarket Shopkins cu carusel, casă de marcat și rafturi are prețuri începând de la 60 ron.

5. NERF Guns – jucăriile cu proiectil

 Jocurile cu puști, arcuri, săbii și pistoale au fost mereu căutate, însă în 2014 jucăriile Nerf Guns au fost la mare cautare în toată lumea. NERF Guns sunt jucării clasice cu proiectil. 2014 a venit cu noi modelele de puști NERF, dintre care cele mai populare au fost Lovitura Zombie și Vortex. Tot în 2014 a fost lansată și prima linie de puști NERF dedicate fetelor, numită Rebelle. Doar copiii peste 8 ani se pot înarma cu armele Nerf. Prețurile variază între 70 și 110 ron.

6. Barbie Dream House

 Deși vânzările pentru Barbie au scăzut, cele pentru Casa de Vis Barbie au crescut în 2014. Casa de Vis este o jucărie clasică de câteva decenii, dar interesul asupra acesteia a crescut în 2014 datorită unui show online pentru copii numit “Viața în Casa de Vis” sau “Life in the Dreamhouse.

7. Jucării “Ţestoasele Ninja”

 Țestoasele au apărut mai întâi în benzi desenate la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, pentru ca ulterior să apară într-un serial de desene animate, filme, jocuri video și jucării.

“Cei patru frați, Donatello, Michaelangelo, Leonardo și Raphael inspiră încă foarte mulți copii în mod pozitiv, de aceea sunt o achiziție foarte populară în rândul părinților. Anul 2014 a venit și cu o relansare a filmului clasic Țestoasele Ninja care a dus la o creștere a interesului asupra acestor personaje.”  O jucărie Ninja costă între 180 și 200 de ron, iar o figurină Iron Man costă între 70 și 100 de ron.

Deci, ce parere aveti despre aceste jucarii dar mai ales despre preturi? Eu recunosc, in materie de LEGO, the sky is the limit 🙂 .

lego

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *