Bursa de orfan se poate cumula cu bursa de performanta, merit sau studiu

Incepand cu 24.01.2019, data la care Legea nr. 38/2019 pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, a intrat in vigoare.

Astfel:

Paragraful 4 “La articolul 82, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alineatele (1^1) şi (1^2), cu următorul cuprins:

“(1^1) Cuantumul minim al bursei de performanţă, al bursei de merit, al bursei de studiu şi al bursei de ajutor social se stabileşte anual prin hotărâre a Guvernului.

(1^2) Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanţă, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.”

Modificarea prezentata, actualizeaza Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011 si dupa cum precizam este aplicabila incepand cu data 24.01.2019, respectiv pentru anul scolar 2019 – 2020.

Conform Legii nr. 1/2011 actualizata si completata:

Art. 84 (1) Elevii din invatamantul preuniversitar acreditat/autorizat benefiziaza de tarif redus cu minimum de 50% pentru transport local in comun, de suprafata, naval si subteran, precum si pentru transportul intern auto, feroviar si naval, pe tot parcursul anului calendaristic”

art. 84 (2) “Elevii orfani, elevii cu cerinte educationale speciale, precum si cei pentru care s-a stabilit o masura de protective speciala, in conditiile legii, sau tutela beneficiaza de gratuitate pentru toate categoriile de transport prevazute la alin. (1), pe tot parcursul anului calendaristic”

Astfel, din coroborarea celor doua articole rezulta urmatoarele: Elevii orfani benficiaza de gratuitate pentru transport local in comun de suprafata, naval si subteran, precum si pentru transportul intern auto, feroviar si naval, pe tot parcursul anului calendaristic. Masura este aplicabila imediat si are caracter continuu, “pe tot parcursul anului”.

Mai multe detalii aici: https://www.planurideviitor.ro/2019/04/10/copiii-orfani-de-un-parinte-au-transport-gratuit-cu-tren-si-metrou/

Aici puteți citi povestea acestei schimbări legislative: https://www.scoala9.ro/singura-impotriva-unei-nedreptati/233/

Detalii despre aceasta campanie de informare, pe Pagina de FB Exista viata dupa doliu.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comments

comments

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*