AUTOR de zece ani: bijuterie contemporană internațională și de artă, pe 20-21 aprilie, la Teatrul Național București

AUTOR, singurul eveniment de bijuterie contemporană și de artă din sud-estul Europei, sărbătorește al zecelea an și își deschide porțile la TNB!

Pe 20 și 21 aprilie, peste 100 de designeri de pe patru continente și din 27 de țări vor oferi publicului bucureștean posibilitatea de a admira și achiziționa o selecție curatoriată de bijuterie contemporană și de artă. AUTOR 2019 va avea loc în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național, între orele 10:00-18:00. Bilete disponibile aici.

“AUTOR 2019 pune reflectorul pe relația intrinsecă dintre bijuterie și frumusețe. De 10 ani, invităm publicul să vadă mai departe de obișnuit și să își aleagă bijuterii contemporane care, purtate, invită la conversații și ne pot face prezența memorabilă.” a declarat Dan Pierșinaru, director și fondator al AUTOR – Târg Internațional de Bijuterie Contemporană.

Designerii de bijuterie contemporană care participă la AUTOR 2019 au fost selectați de un juriu internațional de experți în domeniul bijuteriei contemporane și de artă.

Juriul este format din Caroline Broadhead –  artist și profesor al Colegiului Saint Martins, Londra, UK; Hans Stofer – artist și  profesor Germania; Sofia Björkman – artist și fondator al Platină Gallery, Stockholm, Suedia, Ruudt Peters – artist și profesor, Olanda și Dan Pierșinaru – artist vizual, director și fondator al AUTOR, București, România.

În procesul de selecție, juriul a urmărit o serie de aspecte care diferențiază aceste creații: capacitatea designerului de a propune o viziune originală și în același timp foarte personală, de a surprinde, de a pune sub semnul întrebării contexte și idei, toate transpuse în bijuterie realizată cu tehnici excepționale și inovatoare.

“Bijuteria contemporană este încă nouă. Are nevoie de contexte și de continuitate. Are nevoie de mai multe voci. AUTOR creează spațiul în care bijuteria contemporană și de artă se poate manifestă și poate evolua.” a adăugat Dan Pierșinaru, director și fondator al AUTOR – Târg Internațional de Bijuterie Contemporană.

În avanpremiera târgului, pe 11 aprilie, 19:00, la M.N.A.C., se lansează The Beauty issue, cel de al șaselea număr al revistei AUTOR, publicație independentă, un eveniment experimental de publishing care încurajează creația artistică și bijuteria de autor.

De asemenea, între 18 și 21 aprilie, șase creatori internaționali de bijuterie de contemporană – Melanie Isverding, Alexander Blank,, Hans Stofer, Florian Weichsberger, Kiko Gianocca, Therese Hilbert – expun în premieră în România. “Welcome to enter…” propune o selecție magică de lucrări prezentate într-o manieră inovatoare, care invită vizitatorii să pășească în spațiul în care bijuteria transcende obișnuitul și devine artă. Expoziția este organizată sub tutela AUTOR și este deschisă publicului între 18 și 21 aprilie, la Galeria Halucinarium.

***

Despre AUTOR

Înființat în 2009, AUTOR s-a poziționat că un târg inovator pentru profesioniști tineri și talentați și este în prezent cel mai important eveniment de bijuterie contemporană și de artă din Sud-Estul Europei. Are o istorie de zece ani în care a creat un mediu dinamic cu criterii de selecție înalte. Designerii care participă la AUTOR se întâlnesc cu un public cu ținută și interesat de domeniu. Dincolo de evenimentul în sine, AUTOR este o platformă activă care încurajează și susține dialogul între designeri și diversele categorii de public.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comments

comments

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*