Cu putin ajutor, chiar si temele pot fi amuzante!

Toamna resimtim cu totii emotii si ne uitam cu drag la cei mici care pasesc in urmatoarea etapa din viata lor. Pentru noi este aproape incredibil cum a trecut timpul. Alaturi de Alexandra suntem in ultima clasa din ciclul primar, ceea ce inseamna ca de la anul, dintr-a cincea adica, vom trece la treburi serioase, la note si la pregatirea pentru liceu.

Simt ca in acest an este mai important ca oricand sa-i consolidez ideea ca totul poate fi o joaca, chiar si temele, chiar si treburile “serioase”. Si cand spun joaca ma refer la faptul ca si cele mai nesuferite obligatii pot fi transpuse in povesti care sa ne bucure. Depinde doar de noi sa reusim sa imbinam utilul cu placutul pentru ca atunci cand facem un lucru sa-l facem cu placere.

De exemplu, pentru a termina temele am profitat de noua colectie de iaurturi de baut Danonino. Colectia cuprinde 16 sticlute inspirate de personaje si tot atatea povesti care ii ajuta pe copii sa-si dezvolte creativitatea, imaginatia si abilitatile lingvistice. Desi nici piratul, nici vampirul si nici cavalerul nu prea voiau sa mearga la scoala sau sa faca teme (probabil aveau si ei motivele lor 🙂 ), totusi vrajitorul cel magnific a reusit cumva sa tranforme totul intr-o joaca. La final, nu doar ca temele erau facute dar toata lumea radea in hohote. Bine… banuiala mea este ca a trisat putin si a folosit cateva vraji, dar pentru ca scopul este unul nobil, eu zic ca merita putina clementa 🙂 .

Ce va pot spune cu certitudine este ca cei mici se vor bucura sa se joace impreuna cu Dino, in toate ipostazele pe care le intruchipeaza si vor crea povesti nenumarate, adaptate intamplarilor de peste zi. Inainte de joaca, cei mic isi reface proviziile de energie printr-o gustare savuroasa si sanatoasa, iaurtul de baut Danonino, cu piure de fructe. Un copil puternic si sanatos, avand un aport optim de nutrienti, se va juca mereu cu energie si pofta de viata!

Danonino 1

Si daca va plac povestile si sunteti fani Dino, puteti sa aveti propria poveste, in care copilul vostru sa devina personaj principal alaturi de Dino. Mecanismul e simplu: intrati pe www.povesteameacudino.ro si inscrieti-va pentru a primi automat o carte personalizata, in format digital (pdf) in functie de povestea aleasa:

  1. La castelul regelui Dino
  2. Cu Dino pe taramul viselor
  3. Cu Dino in spatiu

Danonino 2

Simplu si distractiv! Inscrierea presupune doar completarea catorva informatii care sa ajute la personalizarea cartii digitale (nume, prenume, varsta, caracteristici de personalitate) iar acestea vor fi automat completate in carte.

Si voi puteti crea o poveste proprie alaturi de copiii vostri: oferindu-le libertatea de a lua propriile alegeri si ajutandu-i sa treaca mai usor peste responsabilitatile scolii. Ii veti vedea apoi pe cei mici cum cresc mari, puternici, dornici sa exploreze lumea si in curand, sa-si scrie singuri povestea.

—————————— // ——————————

Lectia de educatie nutritionala la copii

– comparații nutriționale, studii, argumente –

Educația nutrițională și crearea unor deprinderi alimentare corecte de la vârste foarte mici sunt esențiale, dar la fel de importantă este și oferta de alimente care să corespundă nutrițional nevoilor copiilor și momentelor de consum, fiind în același timp gustoase și atractive pentru această vârstă.

Ameninţarea obezităţii şi bolilor asociate continuă să fie una foarte gravă, în ciuda măsurilor deja adoptate pe diferite meridiane. În acest context, o alimentaţie echilibrată este cu atât mai importantă. +

Între mesele principale, copiii au nevoie de o gustare care să le refacă rezerva de energie. Pentru acest moment al zilei, mulţi aleg produse de patiserie dulci sau sărate, cu încărcătură calorică mare, ori băuturi răcoritoare. Există studii care demonstrează că produsele lactate, pe lângă bogăţia de macro şi micronutrienţi, asigură saţietate pentru mai mult timp, ajutând la gestionarea senzaţiei de foame şi a „ronţăitului” dintre mese.

Produsele lactate în general şi iaurtul în special au făcut obiectul a numeroase studii care demonstrează beneficii pe termen lung în reducerea riscului de obezitate, diabet, osteoporoză, alte tulburări metabolice, boli cardiovasculare. (Studiul EPIC Norfolk arată că, la adulţi, înlocuirea unui snack cu un iaurt reduce cu 47% riscul de diabet de tip 2).

Danone a creat o ofertă specială de produse destinate copiilor: branzica de vaci cu fructe şi iaurturi cu fructe (inclusiv iaurturi de băut) pentru desert sau gustarea dintre mesele principale, imbogatite cu Ca si Vit D.

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *