Am baut vin alb din struguri rosii combinat cu gelato de vanilie si mi-a placut :)

Cand primesti o invitatie la o degustare de vin si gelato in timpul unei plimbari cu LondonBus prin Bucuresti, nu stiu ce altceva ai putea sa faci decat sa spui DA si sa numeri cu nerabdare zilele pana la eveniment.

Punctul de intalnire a fost in fata Ateneului unde trebuia sa-l gasesc pe marele LondonBus. L-am remarcat din prima si un zambet larg mi s-a intiparit pe fata.

1

La ‘bord” am avut placerea sa ma intalnesc cu oameni dragi si cunoscuti asa ca ne-am bucurat impreuna cand am vazut aranjamentele de pe masute: frigarui de mure si zmeura si cornete de inghetata pline cu fructe. Totul colorat cu nuante de roz de la minunatele Macaroons.

Prima surpriza a fost sa vad in carne si oase un somelier :). Tot timpul am avut impresia ca somelierii sunt asa… un fel de personaje semi fantastice care se intalnesc doar in filme sau in carti. Si cred asta in continuare dupa ce am vazut modul in care se prezinta si cat de frumoasa este uniforma :).

3

In timpul calatoriei am ascultat o poveste incredibila despre Crama Oprisor si vinurile Caloian Cabernet Sauvignon Alb si Caloian Rose. Si nu mi-a venit sa cred cand am auzit ca vinul Sauvignon alb pe care il savuram este facut din struguri rosii. Sau cand ni s-a promis ca in cel mai scurt timp vom degusta niste gelato de fructe de padure asortat cu un vin Rose. O asociere inedita m-am  gandit in primul moment insa dupa ce am gustat m-am decis ca a fost o alegere extraordinara. Totusi mi s-a parut asa, un fel de erezie, dar am rasuflat linistita cand am auzit cuvintele lui Sergiu Nedelea:

Daca m-ar fi auzit profesorul meu de la Scoala de Somelieri de aceasta combinatie, ar fi zis ca este imposibil. Desigur, asta se intampla cu multi ani in urma si multe s-au schimbat de atunci, mai ales in lumea gastronomiei. Vinul rose are o lejeritate care permite cu siguranta asocierea cu un gelato cum este cel de fructe de padure.

Asocierea a fost atat de reusita poate si pentru ca alaturi de acest vin cu personalitate a fost pus un gelato natural care nu contine emulgatori sau grasimi vegetale. Gelato Mio este un brand propriu bazat pe o reteta dezvoltata in Italia si care foloseste in productie doar lapte si smantana de la ferma, pentru a obtine o cremozitate mare. Pentru indulcire foloseste zahar din struguri.

Am aflat cu aceasta ocazie ca:

 “Diferența dintre gelato si inghetata (industriala, preambalata) este semnificativa. In primul rand, gelato nu contine cristale de gheata; deci consistenta e diferita. De asemenea, el se amesteca la o viteza mult mai mică decat inghetata, deci nu se formeaza atat de mult aer in amestec, prin urmare gelato-ul este mult mai dens (el conține max. 10% aer, pe cand inghetata poate contine cu mult peste 50%!).”Jurgen Reich, fondatorul Gelato Mio

Am avut parte de o seara minunata si sper sa reusesc sa va transmit macar o mica parte cu ajutorul pozelor. Va las aici cateva, mai multe puteti vedea la mine pe FB.

Ca sa fiti la curent in timp real cu toate noutatile de pe blog nu uitati sa va inscrieti la Newsletter.

2 4 5 11898777_1473561472970673_2561290907710156458_n

Comments

comments

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

  • Castigatorii concursului BIC

    Iata ca a venit si momentul mult asteptat in care vom afla cine sunt castigatorii celor 3 premii oferite de […]

  • Delicii calde la gratar

    De fiecare data cand Cristi ma anunta ca incinge gratarul, ma pregatesc entuziasmata cu dovlecei, ardei, vinete, rosii si ceapa […]

  • Cum desenam o pisica

    Tutorialul pentru desenarea unui catel a avut un succes fulminant, asa ca astazi invatam sa desenam o pisica :). Iata […]

  • 2% pentru ingrijirea copiilor nascuti prematur

    Salvaţi Copiii desfăşoară până pe 25 mai 2014 campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*