Am baut vin alb din struguri rosii combinat cu gelato de vanilie si mi-a placut :)
Cand primesti o invitatie la o degustare de vin si gelato in timpul unei plimbari cu LondonBus prin Bucuresti, nu stiu ce altceva ai putea sa faci decat sa spui DA si sa numeri cu nerabdare zilele pana la eveniment.
Punctul de intalnire a fost in fata Ateneului unde trebuia sa-l gasesc pe marele LondonBus. L-am remarcat din prima si un zambet larg mi s-a intiparit pe fata.
La ‘bord” am avut placerea sa ma intalnesc cu oameni dragi si cunoscuti asa ca ne-am bucurat impreuna cand am vazut aranjamentele de pe masute: frigarui de mure si zmeura si cornete de inghetata pline cu fructe. Totul colorat cu nuante de roz de la minunatele Macaroons.
Prima surpriza a fost sa vad in carne si oase un somelier :). Tot timpul am avut impresia ca somelierii sunt asa… un fel de personaje semi fantastice care se intalnesc doar in filme sau in carti. Si cred asta in continuare dupa ce am vazut modul in care se prezinta si cat de frumoasa este uniforma :).
In timpul calatoriei am ascultat o poveste incredibila despre Crama Oprisor si vinurile Caloian Cabernet Sauvignon Alb si Caloian Rose. Si nu mi-a venit sa cred cand am auzit ca vinul Sauvignon alb pe care il savuram este facut din struguri rosii. Sau cand ni s-a promis ca in cel mai scurt timp vom degusta niste gelato de fructe de padure asortat cu un vin Rose. O asociere inedita m-am gandit in primul moment insa dupa ce am gustat m-am decis ca a fost o alegere extraordinara. Totusi mi s-a parut asa, un fel de erezie, dar am rasuflat linistita cand am auzit cuvintele lui Sergiu Nedelea:
“Daca m-ar fi auzit profesorul meu de la Scoala de Somelieri de aceasta combinatie, ar fi zis ca este imposibil. Desigur, asta se intampla cu multi ani in urma si multe s-au schimbat de atunci, mai ales in lumea gastronomiei. Vinul rose are o lejeritate care permite cu siguranta asocierea cu un gelato cum este cel de fructe de padure.”
Asocierea a fost atat de reusita poate si pentru ca alaturi de acest vin cu personalitate a fost pus un gelato natural care nu contine emulgatori sau grasimi vegetale. Gelato Mio este un brand propriu bazat pe o reteta dezvoltata in Italia si care foloseste in productie doar lapte si smantana de la ferma, pentru a obtine o cremozitate mare. Pentru indulcire foloseste zahar din struguri.
Am aflat cu aceasta ocazie ca:
“Diferența dintre gelato si inghetata (industriala, preambalata) este semnificativa. In primul rand, gelato nu contine cristale de gheata; deci consistenta e diferita. De asemenea, el se amesteca la o viteza mult mai mică decat inghetata, deci nu se formeaza atat de mult aer in amestec, prin urmare gelato-ul este mult mai dens (el conține max. 10% aer, pe cand inghetata poate contine cu mult peste 50%!).”Jurgen Reich, fondatorul Gelato Mio
Am avut parte de o seara minunata si sper sa reusesc sa va transmit macar o mica parte cu ajutorul pozelor. Va las aici cateva, mai multe puteti vedea la mine pe FB.
Ca sa fiti la curent in timp real cu toate noutatile de pe blog nu uitati sa va inscrieti la Newsletter.