Diversificarea: doua carti despre alimentatia copilului tau in primul an pe care trebuie sa le citesti

 • De unde stiu daca bebelusul meu e pregatit pentru diversificare?
 • Trebuie sa fac un program special?
 • Ii dau mancare cruda sau gatita?
 • Trebuie sa evit anumite alimente?

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care si le pune orice mama atunci cand bebelusul ei implineste primele luni de viata.

Momentul diversificarii, trecerea de la alaptarea exclusiva la mancare solida, este un proces delicat, care difera de la copil la copil.

Diversificarea nu se refera doar la mancare lichida vs mancare solida ci si la un adaos de gusturi si texturi noi. Este o perioada fascinanta pentru cel mic de care trebuie sa profitam pentru a-i forma obiceiuri alimentare bune si sanatoase.

Obiceiurile alimentare si gusturile se formeaza acum, in copilaria mica. Iar in primul an, copiii cresc mairepede decat la orice varsta asa ca intre 6 si 12 luni, avem extraordinara ocazie de a-l face sa consume o varietate de alimente.

Astazi va prezint doua carti minunate scrise de Annabel Karmel, autoarea preferata a britanicilor atunci cand vine vorba despre carti de retete pentru o alimentatie sanatoasa a copilului. Pana acum a scris peste 40 de carti, cele mai multe dintre ele fiind bestselluri la nivel international.

Ghidul complet pentru intarcatul copilului – rapid si usor.

O carte ce ne usureaza procesul de diversificare a alimentatiei bebelusui si ne ghideaza pas cu pas in perioada de tranzitie de la lapte la alimente solide. Cartea contine retete culonare delicioase, planificari saptamanale ale meselor celui mic si sugestii despre cum trebuiesc introduse alimentele noi.

Top 100 piureuri pentru bebelusi

Ne prezinta 100 de mese usor de preparat pentru bebelusi. Cartea este structurata in mai multe capitole, in care putem afla informatii despre:

 • Introuducerea alimentelor solide si alergiile copiilor
 • Prima etapa a intarcarii; 6 luni
 • Dupa introducerea primelor gusturi: 6-7 luni
 • A doua etapa a intarcarii; 7-9 luni
 • Dobandirea independentei: 9-12 luni
 • Retete de baza

Ambele carti sunt prezentate de Editura Paralela 45, care va invita sa-i vizitati standul de la targul Gaudeamus. Puteti gasi acolo cartile cu reduceri substantiale de pret dar si multe alte titluri la fel de utile.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

 1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
 2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
 3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
 4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

One thought on “Diversificarea: doua carti despre alimentatia copilului tau in primul an pe care trebuie sa le citesti

 1. Am și eu aceste cărți, sunt foarte interesante. Am început sa punem în practică sfaturi și rețete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *