Al treilea an in vizita la Hospice Casa Sperantei

Pentru a treia oara am pasit in sala frumos colorata in care fac activitati dimineata, copiii ce beneficiaza de programele derulate de Hospice Casa Sperantei.

Hospice este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

In cei 25 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 20.000 de copii si adulti cu boli incurabile.

V-am mai povesti aici si aici despre copiii care vin la centrul de zi de la Hospice. Sunt copii ce au in majoritate probleme grave de natura fizica, iar asta ii impiedica sa mearga sau sa desfasoare activitati de zi cu zi. La centru, insa, sunt sustinuti de personal calificat si daruit ingrijirii lor, pot sa deseneze si sa faca tot felul de activitati din categoria handcraft, pot sa socializeze cu alti copii asemeni lor, dar in plus, au parte de consiliere specifica, de kinetoterapie si multe alte tratamente care le creste calitatea vietii.

Cel mai mult m-a impresionat in anii trecuti un baiat imobilizat in scaun cu rotile, dar care, prin implicarea oamenilor de la centru, a putut sa participe la maraton in echipa Hospice, ajutand astfel la strangerea de fonduri. Este cel mai emotionat exemplu despre cum ii poti reda unui copil demnitatea, aratandu-i ca si el poate sa faca multe din lucrurile pe care societatea i le refuza. E nevoie doar de implicare si bunavointa din partea noastra, a semenilor lui.

Si anul acesta am stat alaturi de copii si am desenat peisaje vesele, pline cu flori si cer senin, am povestit de concedii si despre experientele pe care le-am avut alaturi de familiile noastre in vacanta de vara.

Insa acum am avut posibilitatea sa discut mai mult cu cateva dintre mamele care isi aduc copiii la centru. Din pacate, in majoritate covarsitoare, mamele care au un copil cu probleme, raman sa se ocupe singure de el, tatii preferand sa fuga de responsabilitate si sa-si traiasca viata fara niciun fel de obligatii.

Desigur, nu toti tatii sunt asa, exista si copii care au norocul sa aiba familia completa alaturi de ei si sa se bucure de ingrijirea si sustinerea acesteia.

Dar cateva dintre mamele cu care am vorbit mi-au povestit cat de greu le e sa se descurce, cat de limitate sunt cu banii, cat de dificil este sa se ocupe si de fratii copiilor care erau alaturi de noi si multe altele.

Am aflat ca desi majoritatea copiilor cu care am desenat sunt integrati in sistemul de invatamant, totusi, discriminarea loveste greu. Si uneori de unde nu te astepti.

Insa ca parinte, atunci cand vine vorba despre binele copilului tau, accepti orice umilinte si injosiri, si nu comentezi.

Poate cel mai greu pentru acesti parinti este faptul ca pana la ajunga la Hospice, nu aveau niciun fel de resursa informationala la care sa apeleze. Asa cum imi spunea o mama, de cand vine la centru, simte ca apartine unei comunitati, ca are la cine sa apeleze si unde sa auda o vorba buna sau o incurajare.

Izolarea sociala isi face si ea simtita prezenta, prietenii vechi fug mancand pamantul atunci cand aud ca ai un copil cu probleme, iar de prieteni noi nici nu se pune problema. Exceptand ceilalti parinti de la centru, care stiu exact prin ce treci si stiu cat de greu iti este.

Ii apreciez enorm pe cei de la Hospice, fac o treaba minunata avand grija de toti acesti copii speciali si familiile lor.

Si apreciez si companiile care sustin astfel de initiative si care se implica pe termen lung pentru binele copiilor.

Asa cum va spuneam este al treilea an in care vizitez Hospice Casa Sperantei, la invitatia BIC, care a donat rechizite si obiecte de papetarie, pe care copiii sa le foloseasca in activitatile zilnice de la centru.

Sper ca prin aceste fotografii am reusit sa va arat doar o bucatica despre cum este atmosfera de la Hospice, de ce le este atat de bine copiilor aici, dar si de ce este nevoie sa ne implicam cu totii, atat cat putem, pentru sustinerea proiectelor derulate la centru.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *