9 septembrie 2019: Nu-mi trecuse prin minte ca cineva va începe să scrie un roman cu final brusc, neașteptat și trist

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa dai Like aici:

 

,,9 septembrie 2019, nu-mi trecuse prin minte ca cineva va începe să scrie un roman cu final brusc, neașteptat și trist. Romanul, daca ar fi existat așa cum mintea mi-l descrie, categoric s-ar fi încadrat ca fiind un roman despre fericire, bucuria și găsirea sufletului într-un colectiv minunat, terminat cu cea mai mare durere simțită.

Voiam ca aceste rânduri sa fie rostite in fata întregii școli, să vars lacrimi de fericire, să ascult ultimul clopoțel, strigarea catalogului, să le multumesc dascălilor, minunatilor dascăli, care au avut răbdare cu mine, fiecare având acea licarire in ochi, și , de asemenea colegilor, cărora le mulțumesc pentru întreaga susținere, pentru fiecare moment în care mi-au fost alături, și credeti-ma că au fost multe, în timpul scurt, în care am râs, am plâns, cu toții împreună, însă, precum norii negri taie razele soarelui și opresc seninătatea cerului, s-a năpustit această boală asupra visurilor noastre, a tuturor copiilor care se afla in an terminal.

Acesta boala a tăiat aripi, a strâmbat zâmbete, a făcut mii de ochi sa verse lacrimi, și, nu în ultimul rând, a curmat vise. Sa încerci sa te pui in locul unui adolescent, să observi ceea ce simte si ceea ce gândește?! Ei bine, e imposibil! Drumul existenței tuturor copiilor a fost oprit de mii de pomi cazuti după o furtuna cu tunete fulgere si mii de tornade! Simt o mare durere cand citesc articole legate de acest “COVID-19” si ma gandesc la ce va urma să se întâmple… noi, generația “cu mască” care ar trebui sa schimbe soarta acestei țări lăsate în urmă, căreia i se ofileste frumusețea odată cu trecerea timpului, ce vom face? Cum ne vom reveni? Cum? Cand anul școlar se oprește brusc…

Fiecare zi se repetă la nesfârșit precum un ceas căruia, chit că îi s-au sfârșit bateriile, îndrăznește să bată pe loc.

Tot ce imi doresc acum este sa ma trezesc maine dimineață, să aud ca acest “COVID-19” s-a sfârșit, să îmi pot relua cursurile, să stau alături de colegii mei dragi în curtea școlii, să fac orele normale, însă, as cere prea mult.

În acest moment, am mărturisit cu cea mai mare durere de suflet, ceea ce absolut orice elev roman, în an terminal, cred că gândește.”

 

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Contributor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *