Vali

Eu sunt Vali si asta este povestea mea:

In ’94, cand taica-miu a plecat in Spania, aveam 4 ani. Nu m-a afectat foarte tare plecarea lui, de meserie era taximetrist si lucra de multe ori noaptea iar ziua dormea asa ca nu faceam foarte multe lucruri impreuna. Dupa ce a plecat m-am bucurat pentru ca imi trimitea tot timpul jucarii, pot sa spun ca aveam cele mai frumoase masinute si cei mai frumosi roboti din tot blocul.

Maica-mea muncea si ea mult asa ca am mi-am petrecut copilaria fara prea multe constrangeri.

Cand am inceput scoala lucrurile s-au schimbat in mai multe feluri. In primul rand baietii de la bloc – prietenii mei – au mers la scoli diferite, in clase diferite. Ne-am facut fiecare un alt grup de prieteni unde a trebuit sa ne integram fiecare cum a putut. Mie mi-a fost tare greu pentru ca un vecin cu care ma certasem mai demult a lansat zvonul ca nu am tata. Toti copiii au inceput sa ma strige “orfanul” sau “ala fara tata”.

La inceput plangem dar asta inrautatea si mai mult lucrurile asa ca am inceput sa ma apar. Am inceput sa spun si eu lucruri urate la randul meu iar uneori saream si la bataie. Incet, incet, in scoala – mai ales printre profesori – s-a creat impresia ca sunt un copil bataus, rau si neascultator.

Maica-mea saraca era chemata aproape saptamanal la scoala unde afla ce rautati am mai facut. Venea acasa si incepea sa planga ca o fac de ras, uneori ma batea si nu vorbea cu mine cateva zile. Imi spunea si ea ca sunt rau, ca seman cu taica-miu si ca nu-mi pasa deloc de ea. Ca mai bine pleca si ea si ma lasa sa ma creasca cine-o vrea. Ca ea s-a sacrificat pentru mine si eu imi bat joc de ea.

Anii au trecut si la scoala lucrurile au mers din ce in ce mai rau. Am avut note foarte proaste, desi eram un copil inteligent, iar bataile erau la ordinea zilei. Nu ma credea nimeni cand spuneam ca eu doar ma apar, ca ceilalti ma provoaca si imi spun lucruri urate despre taica-miu si maica-mea.

Si acasa situatia a devenit din ce in ce mai grea. Taica-miu si-a gasit pe cineva in Spania si a anuntat-o pe maica-mea ca vrea sa divorteze. Dupa divort taica-miu s-a recasatorit, a facut un copil si nu s-a mai interesat de noi. Nici macar pensia nu ne-o mai trimitea.

Maica-mea a fost devastata de divort, ea tot timpul a sperat in secret ca taica-miu o sa se intoarca. Cand si-a dat seama ca a ramas singura cu un copil a avut un fel de soc – ceva – ca a inceput sa dea vina pe mine pentru toate lucrurile rele care i s-au intamplat.

Am terminat cu greu 8 clase, la liceu nu am intrat, am reusit sa ma inscriu la profesionala. Am iesit de acolo mecanic auto, moment in care am plecat de acasa.

Dupa ce m-am angajat am intalnit o fata, ne-am casatorit si avem impreuna doi copii. Sunt mici, unul are 2 ani si celalat 4. Inainte ne era bine cu banii dar acum sotia mea nu-si mai gaseste de lucru, la vechiul serviciu i-au desfiintat postul.

Eu castig din ce in ce mai putin si ne ajungem foarte greu cu banii. Imi iubesc sotia si copiii ca pe ochii din cap, ei sunt familia pe care mi-am dorit-o intotdeauna. As vrea sa le ofer tot ce nu am avut eu, dar niciodata nu reusesc sa pun bani deoparte.

Acum am gasit un job mai bine platit si hotararea mea e luata. Ei inca nu i-am spus, cred ca o sa se supere, dar adevarul este ca fac totul pentru ea si pentru copii.

Peste o luna plec in Spania!

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *