Va invitam la un nou eveniment pentru parinti: “Cum gestionez situatiile de agresivitate si de (cyber)bullying?”

De ce apar remarcile agresive in jocurile copiilor?
Cum reactionam cand copilul nostru este victima/agresor?
Putem preveni comportamentul agresiv al copiilor?
Ce rol au desenele animate si activitatile la care sunt expusi copiii zilnic in declansarea comportamentului violent?
Ce este cyberbullying-ul si cum ii putem proteja pe copiii nostri?

Suntem o generatie de parinti implicati, investim in dezvoltarea copilului si avem grija sa le oferim educatie cu blandete. Insa uneori observam comportamente agresive in randul copiilor. Fie ca suntem in postura de parinte care trebuie sa gestioneze o situatie in care copilul sau are un comportament agresiv sau invers, este agresat de catre alti copii, un lucru este cert: motivele care stau la baza acestui comportament nu trebuie neglijate.

 “Cum gestionez situatiile de agresivitate si de (cyber)bullying?” este subiectul editiei urmatoare a evenimentului Modern Dad’s Challenges, care va avea loc pe 21 aprilie, de la 19:00. Evenimentul este transmis LIVE pe pagina de Facebook Modern Dads, iar transmisiunea este realizata cu sprijinul Amaze. Subiectul va fi dezvoltat de catre specialistii Adiana Mitu, Psiholog, Marius Zamfir, Psiholog, iar Alex Penes este invitat la panelul de dezbatere DAD Tlaks. Evenimentul este moderat de Alex Aninosanu, Coach & tata.

In primii 3 ani din viata, 2 din 3 conflicte intre copii sunt “rezolvate” agresiv. In jurul varstei de 4 ani, tendinta spre agresivitate fizica scade si copiii incep să foloseasca agresivitatea indirecta. Iar pe masura ce cresc si ajung la scoala, acestia pot intra in dinamici de victima-agresor, de tip bullying. Ca parinte este extrem de frustrant sa-ti vezi copilul in postura de victima, iar din dorinta de a-l ajuta poti ajunge sa incurajezi comportamentele agresive, ori sa-i adancesti sentimentul de neputinta. Dezvoltarea abilitatilor socio-emotionale este foarte importanta pentru modalitatea in care copiii (si mai tarziu adultii) invata sa-si gestioneze emotiile, sa rezolve conflictele cu ceilalti, dar si sa gestioneze situatiile in care sunt agresati”, considera Adriana Mitu, Psiholog & speaker la Modern Dad’s Challenges.

PROGRAM eveniment:

  • 19:00: Cum abordam situatiile de bullying in randul copiilor si cum poate comportamentul parintilor sa influenteze bullying-ul? Adriana Mitu, Psiholog
  • 19:35: Rolul personajelor din desene/jocuri video in activarea cyberbullying-ului, Marius Zamfir, Psiholog
  • 20:15: DAD Talks: Alex Penes, Tata & Autor “5 pasi de la dependenta de online si gadgeturi a copilului, la responsabilizare si armonie in familie”

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este realizat cu sprijinul urmatorilor parteneri: Lidl Romania, Editura Niculescu, Aqua Capratica, Domeniile Samburesti.

Parteneri media: Alexandruoancea.ro, Familistii.ro, Jurnalulunuitata.ro, Momadica.ro, unsoideblog.ro, meseriadeparinte.ro, andraiacob.ro, Spotmedia.ro, Romaniapozitiva.ro.

Pregatim si cateva surprize impreuna cu partenerii evenimentului, asadar recomandam parintilor care se vor alatura live-ului, sa adreseze intrebari in comentarii.

***
Mai multe detalii pe site  www.moderndads.ro   sau pe pagina de Facebook:https://www.facebook.com/ModernDadsRomania

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *