Toți copiii au nevoie de limite. Pentru asta exista disciplina

Disciplina este acel aspect al creșterii copiilor care dă cele  mai multe bătăi de cap majorității părinților.

Ea este, de asemenea, și acel lucru pe care cei mai mulți părinți cred că îl greșesc. Societatea și valorile sale s-au schimbat într-o asemenea  măsură încât mulți părinți fie se simt departe de abordările tradiționale, fie nu le văd prea bine, însă, în același timp, sunt foarte  încurcați pentru că nu știu cu ce să le înlocuiască.

 

Există o  enormă incertitudine în privința disciplinării – dacă să apelăm la  ea, cum să o facem și în ce măsură, și cum să reacționăm față de  comportamente nepotrivite astfel încât să le limităm fără să  facem uz de putere și să cauzăm astfel o prăpastie ireparabilă  între părinte și copil. 

Este momentul să privim cu  ochi noi semnificația disciplinei și să construim o abordare care  să îndeplinească patru obiective majore: 

• trebuie să deschidă calea copiilor către autodisciplină; 

• copiii trebuie să aibă spațiul necesar pentru dezvoltarea stimei  de sine, încrederii în sine și autonomiei; 

• trebuie să încurajeze flexibilitatea și inițiativa pentru a-i pregăti  pe copii pentru ritmul rapid al schimbărilor din lumea de azi; 

• părinții trebuie să considere acceptabilă și ușor de aplicat  această perspectivă. 

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published.