“Thank you for smoking”

Sau “Despre arta persuasiunii” sau “Copiii invata prin imitatie”. Si mai am cateva posibile titluri, dar va las pe voi sa cititi printre randuri.

“Thank you for smoking” este un film de care am aflat de la Florin. Primul meu gand a fost ca e un documentar anti tigari&CO si m-am asezat linistita la vizionat sperand ca voi afla argumente noi impotriva fumatului si in special a tigarii electronice. (Da, am o problema personala cu aceasta inventie mirobolanta si culmea, am ajuns sa promovez tigarile clasice. Stiti cum e, din doua rele il alegi pe cel mai mic. Parerea mea).

Filmul nu este nici pe departe un documentar, este un film artistic despre industria tutunului iar personajul principal este PR-ul acesteia. Iar aici incepe partea interesanta caci tipul respectiv este un maestru al convingerii, persuasiunii, dezbaterii si negocierii. E o placere sa il urmaresti cum combate orice argument sau cum sustine un punct de vedere cu argumente generaliste fara sa aduca in discutie ceva punctual (cea mai tare replica: “says who?” 🙂  ).

In plan personal tipul are acelasi comportament, dezbate si combate orice cu oricine: cu fosta sotie, cu baiatul sau, cu amanta, sau cu cei mai buni prieteni ai lui – oamenii de PR ai industriei bauturilor alcoolice si ai armelor.

Foarte, foarte tare. Mi-am insusit foarte multe din acest film dar cel mai important este ca am reusit sa le conving pe cele mici sa nu se mai puna pe plans cand au o problema, ci sa incerce sa o rezolve, sa argumenteze, sa dezbata si sa isi sustina punctul de vedere pana in panzele albe. Detalii despre cum am reusit sa fac asta, intr-o postare viitoare :).

[youtube iBELC_vxqhI nolink]

One thought on ““Thank you for smoking”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *