Suceava: Colegii elevilor confirmaţi cu COVID-19 pot susţine examenele, cu mască şi manuşi

Elevii care au fost în contact cu colegi confirmaţi cu COVID-19 şi care acum se află în autoizolare la domiciliu vor putea să susţină examenele de Evaluare Naţională, respectiv de Bacalaureat, cu respectarea unor norme de protecţie respectiv purtarea măştilor şi a mănuşilor. Decizia a fost luată de DSP Suceava după ce a fost confirmat cu COVID-19 un al doilea elev din Suceava.

Reprezentanţii DSP au comunicat că anchetele epidemiologice în cazul celor două eleve depistate pozitiv la testul COVID-19, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, respectiv Şcoala Gimnazială ”Miron Costin” din Suceava, sunt în desfăşurare, fiind înştiinţat în acest sens, în cursul zilei de 10 iunie, Institutul Naţional de Sănătate Publică,potrivit unui comunicat al biroului de presă al Prefecturii Suceava, citat de Agerpres.

Decizia a fost luată având în vedere că unităţile şcolare au asigurat, în perioada pregătirii, condiţiile igienico-sanitare pentru a preveni îmbolnăvirea elevilor şi a personalului medical, cu triaj epidemiologic, dezinfecţia încălţămintei, a mâinilor, purtarea măştilor de protecţie, dar şi faptul că atât elevii, cât şi personalul didactic contacţi cu cele două eleve nu au avut un contact neprotejat, medicii epidemiologi din cadrul DSP Suceava au considerat că se poate permite participarea copiilor în prima sesiune a Evaluării Naţionale 2020 cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară care sunt deja implementate la nivelul şcolii.

Potrivit Prefecturii Suceava, aceste aspecte au fost aduse, joi, la cunoştinţa conducerii celor două unităţi şcolare, Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Centrului Judeţean pentru Coordonarea şi Conducerea Intervenţiei, prin adrese ale DSP Suceava.

 

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

 1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
 2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
 3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
 4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

10 thoughts on “Suceava: Colegii elevilor confirmaţi cu COVID-19 pot susţine examenele, cu mască şi manuşi

 1. Cum cu mănuși si masti , sunteti nesanatosi la cap!Doamna Ministra sinistra are copii?

 2. Pai da , daca iti da derogare nu se mai prinde virusu’ ca la dezlegare la preot😉

 3. Noi, aici la Suceava, stam sub stres din martie si observ ca o luam de la capat. Mi-e o sila de toata aceasta situatie de nu o pot descrie in cuvinte.

 4. ma uit cu dezamagire la tot ceea ce se intampla, se pare ca absolut tot ceea ce se face si ceea ce s a facut , a fost strict pt interese economice nicidecum pentru viata , siguranta cetateanului.

 5. Zadarnicirea combaterii bolilor transmisibile se numeste asta si este infractiune sadea! Sanatatea copiilor e mai presus de orice pe lumea asta! A-i pune laolalta pe toti contactii directi ai unui copil covid pozitiv, scosi din izolare la domiciliu, adusi la scoala si tinuti ore in sir, zile la rand, intr-un spatiu inchis pentru a sustine cu tot dinadinsul un examen, inseamna sa-i expui unui risc crescut de infectie cu SARS CoV-2! Se vorbeste despre masca, purtarea ei sau purtarea ei in mod corect!!!??? Masca te protejeaza, trebuie purtata corect in spatiile inchise! Realitatea demonstreaza ca nu se potriveste teoria cu practica! In loc de carpeli autoritatile trebuie sa repare greselile gasind solutii reale, viabile, aplicabile, eficiente, care sa puna mai presus sanatatea copiilor! Ma tem ca nu pot gandi astfel de solutii, iar copii vor fi expusi in continuare, la examenele nationale, aceluiasi risc, cel de infectare cu SARS CoV-2! Dumnezeu i-o mai feri!

 6. Oricum, numai sa se dea examenele! Disperatilor, sa nu cumva sa pierdeti banii!!!!!

 7. Fac orice numai sa nu echivaleze notele, chiar cu riscul de a se îmbolnăvi mai mulți copii..

 8. normal ca se da , si razboi de o fi noi tot la bac vom fi💪💪💪 singura treaba sa nu se mai dea e daca se imbolnaveste dna Anisie cum a fost cu premierul in Anglia 😜

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *