Sfântul Ierarh Nicolae

Sfântul Ierarh Nicolae s-a născut în localitatea Patara din Asia Mica, în a doua jumătate a secolului al III lea. Participă în calitate de episcop la primul sinod ecumenic ținut la Niceea in anul 325.

Sinodul a condamnat erezia lui Arie, conform căreia Iisus Hristos nu este Fiului lui Dumnezeu, ci doar un om cu puteri supranaturale. La acest sinod este recunoscut drept un mare apărător al ortodoxiei. Atât de puternic a argumentat Nicolae si atat de incapatanat a fost Arie, încât, ingrijorat de ruptura care se putea face în Biserica, viitorul sfânt i-a dat ereticului o palmă în cadrul sinodului. De la palma Sfântului Nicolae a rămas obiceiul ca, în 5 decembrie, celor neascultători sa li se dea o nuia în semn de avertisment.

În colindele românești se cânta, în plină iarnă, despre floeile dalbe, flori de măr. Dacă ne întrebăm de ce de mar, trebuie să știm că bătrânii noștri cunoșteau că acea nuia a Sfântului Nicolae trebuie sa fie una de măr, iar dacă aceasta, pusă in apă, va înflori până la Nașterea Domnului, însemna ca sfântul a mijlocit pentru iertarea celui căruia i-a dat crenguța de flori albe.

Conecteaza-te ca sa fii la curent cu toate noutatile. Click pe butonul de mai jos:

💰 A dăruit mult săracilor, a liniștit pe întristați, a vindecat cu putere de la Dumnezeu pe bolnavi, arătând lumii slava Tatălui ceresc. A rămas în urma ierarhului Nicolae o poveste adevărată, dureroasă și mișcătoare. Zic cei vechi că, într-o zi, a aflat Sfântul Nicolae despre un tată din cetatea Mira care, de durere că nu are zestre suficientă să-și mărite cu cinste fiicele, plănuia să le ia zilele și apoi să se omoare, ca nu cumva fetele sale să fie nevoite să ajungă batjocura bărbaților avuți. Mișcat de durerea tatălui și îngrijorat de soarta fetelor și a bătrânului, Sfântul Nicolae a poruncit argaților săi să ia câteva pungi cu galbeni și să le strecoare în casa familiei aceleia.

 

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *