Se poate si in Romania: Satul in care copiii invata pe tablete + VIDEO

Sharing is caring:

In timp ce in Bucuresti multi copii nu au inca manuale de pe care sa invete, la doar 50 de km, in satul Radovanu, cand treci pragul scolii simti ca parca ai calatori in viitor.

Satul Radoveanu este in judetul Calarasi, este plin de drumuri neasfaltate si atmosfera generala te face sa crezi ca nimic nu s-a schimbat de zeci de ani.

La scoala insa, situatia este cu totul alta, datorita unui invatator vizionar, Marian Cirlig pe numele lui. Din anul 2000 este invatator in satul natal si dotarea de la care a pornit consta in cateva calculatoare primite donatie de la Banca Mondiala, dar care stateau inchise in biroul directorului.

Inca de la inceput, Marian Cirlig a reusit sa puna pe picioare un cabinet de informatica, unde elevii lucrau de doua ori pe saptamana. Apoi, a inceput sa foloseasca tehnologia si la clasa, respectiv video-proiectorul, laptopul sau calculatorul, dar fara acces la internet, deoarece la vremea respectiva nu existau posibilitati.

Cu ajutorul parintilor din comuna, invatatorul a dotat fiecare clasa cu tabla inteligenta si televizor cu ecran plat. I-a indemnat pe parinti sa le cumpere celor mici tablete si telefoane si sa ii lase sa vina cu ele la scoala. Toate acestea, deoarece considera ca tehnologia face minuni in educatie daca este folosita in mod constructiv.

Efectele acestor schimbari? Copiii sunt mai atenti la ore si vin cu foarte mare placere la scoala. Pentru ei nu este neaparat o bucurie cand suna de pauza, deoarece vor ca orele sa dureze cat mai mult.

Inca din clasa I copiii primesc si trimit temele pe email, din semestrul doi lucreaza cu Google Drive si sunt fascinati de Google Earth.

Chiar daca traim in era tehnologiei, sistemul romanesc de invatamanat este departe de standardele europene. In aproximativ 2.400 de scoli din Romania, toaleta este inca in curte si conditiile minime de igiena lipsesc.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Sharing is caring:

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • “Atelierul digital” – Training gratuit oferit de Google
  Sharing is caring:

  Google a lansat Atelierul Digital, o initiativa ce are loc in mai multe tari din Europa, al carui scop este […]

  Sharing is caring:
 • Castigatoarea concursului Gerlinea
  Sharing is caring:

  A venit momentul sa aflam cine se va bucura de o cutie plina cu ciocolate Gerlinea, gama de produse care […]

  Sharing is caring:
 • “Homeopatia pentru intreaga familie” – transmisiune LIVE
  Sharing is caring:

  Ma bucur tare mult ca toate articolele mele despre homeopatie au avut asa un impact mare la voi. Am primit […]

  Sharing is caring:
 • Despre nasterea unui fratior sau a unei surioare si crizele de gelozie ale celor mici, deveniti peste noapte “mari”
  Sharing is caring:

  Nimic nu pare sa fie mai greu decat sa fii singurul copil la parinti, sa fii in centrul atentiei si […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*