Sarbatorim impreuna Saptamana Internationala a Alaptarii

În perioada 1-7 august sărbătorim Săptămâna Internațională a Alăptării.

Tema acestui an, “Sprijinirea Alăptării: Aproape de Mame” subliniază importanţa suportului primit de mamele care alăptează din partea familiei, cadrelor medicale şi al societăţii.

Alimentația bebelușilor este una dintre cele mai importante decizii luate de părinți pentru copiii lor.

Din păcate, studiile arată că în România, rata alăptării exclusive este de doar 12.6%, plasând țara noastră pe ultimul loc la nivel european. În strânsă legătură cu aceste date, România este pe primul loc, nedorit, în ceea ce privește rata mortalității infantile.

În ciuda faptului că majoritatea mamelor își doresc și inițiază alăptarea imediat după naștere, se confruntă cu multe piedici. Ele pot veni din partea personalului medical, al familiei sau al societății, influențând major drumul către reușita alăptării.

Va astept pe 7 august 2013, de la ora 18:00, să sărbătorim împreună Săptămâna Internațională a Alăptării în cadrul Amfiteatrului Mare al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Vom avea alături de noi specialişti în alăptare, medici, psihologi, artişti, mame cu experienţe deosebite şi nu numai. Vă aşteptăm cu multe surprize şi premii!

ORGANIZATORI:
Eugenia Dobrescu, Managing Mother Mamagazin

Dr. Mihaela Niţă, medic pediatru SCUC “Grigore Alexandrescu”, IBCLC, membru ILCA

SPONSORI:
Custom Paper DesignAQUA CarpaticaMedicover Romania

Parteneri media:
Omedia

Parteneri:
Asociația Franco-Română “BébéBienvenu”; Asociația ProMAMA– Institut și Centru de Alăptare; Bebelu.ro; Clinica de 07ALAPTARE; Ea și Ea Blog; Eu,părinte,ghemotoc; GoKID!; Ilio.ro; Mami; Mămica activă Blog; Mămica de azi; Maya.Store.ro; Perne de alăptat; SfatulMamicilor.ro; Urbankid.ro; www.melc-codobelc.ro.

afis-alaptare

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*