“Puterea relatiilor” – Conferinta cu Otilia si Gaspar

Sharing is caring:

Surpriza acestei toamne in materie de evenimente se anunta a fi conferinta “Puterea relatiilor” sustinuta in tandem de Otilia Mantelers si Gaspar Gyorgy. Fiind o premiera in Romania, conferinta ne ajuta sa gasim drumul si sa strabatem cat mai usor calatoria de la vina catre vulnerabilitate si vindecare. Evenimentul, la care sunt asteptati 400 de parinti si specialisti din toata tara, va avea loc pe 10 octombrie 2015, in Bucuresti.

In contextul in care perfectionismul este in zilele noastre foarte apreciat si orice forma de vulnerabilitate este pedepsita, criticata, judecata sau respinsa, este extrem de dificil pentru orice persoana sa ramana echilibrata. Mai mult, orice semn de frica, ezitare, greseala sau neputinta este aspru sanctionata de cei din jur. S-a ajuns astfel ca, la nivel mondial, 4 din 15 persoane adulte sa sufere de anxietate sau orice forma de depresie in timp ce peste 760.000 de copii romani, din aproximativ 3,8 milioane, au o tulburare de sanatate mintala.

Filosofia noastră este aceea de a porni de la propria persoană atunci când ne este greu și a descoperi rănile care s-au activat în noi înșine. Această perspectivă este valabilă și dacă apar probleme în relația de cuplu sau relația parentală. Este timpul să îndrăznim să fim vulnerabili să ne acceptăm limitările, durerea, traumele, momentele de imaturitate și să alegem să ne cultivăm lumea interioară prin tehnicile vindecării sufletești“, spune Gaspar Gyorgy, președintele Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Acest proces de vindecare  propus de cei doi vorbitori ai conferinței pornește de la reflectarea asupra trecutului fiecăruia dintre noi, pentru a scoate la suprafață durerile nespunse ale copilăriei. “Când suntem mici, în funcție de perspectivele care vin din partea adulților responsabili din jurul nostru, învățăm ce este acceptabil și ce este de ascuns. Ajungem astfel să avem un <sine fals>,  să fim ceea ce vor ceilalți să fim,  fără să îndrăznim să ne asumăm ceea ce suntem sau simțim cu adevărat. Iar pentru a depăși aceste limitari psihologice avem nevoie să le înțelegem de unde vin și cum ne-au afectat. Acesta este demersul prin care începem să ne cultivăm prețuirea autentică de sine, să vedem de unde am pornit și unde am ajuns”, completează Mantelers,  Pareting by Connection Instructor, trainer de Playful Parenting, psiholog în formare și specialist în joaca terapeutică cu copiii de la 0 la 10 ani.

11221940_830450580371704_6346095430228980605_n

Otilia Mantelers si Gaspar Gyorgy sunt curatorii conferintelor internationale sustinute in Romania de specialisti renumiti la nivel mondial: Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt, dr. Daniel Siegel și Michael Thompson. Pana acum, peste 2.500 de parinti romani si peste 1.000 de experti au beneficiat prin participari la conferinte si cursuri de parenting, de experienta celor doi.

Toate detaliile despre conferinta, durata, structura, cost, locatie, le gasiti pe site-ul oficial http://paginadepsihologie.ro/ si pe Pagina de FB Puterea relatiilor cu Gaspar & Otilia.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

Sharing is caring:

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Sasha hotomana sau cum au disparut figurinele Stikeez
  Sharing is caring:

  De cateva zile de cand au disparut niste Stikeezi din colectia cu greu reunita, nu mai avem liniste in casa. […]

  Sharing is caring:
 • Ce faci cand copilul tau are un coleg violent?
  Sharing is caring:

  Eram in ultimul an de gradinita cu Alexandra cand a venit un coleg nou la ea in grupa. Asta se […]

  Sharing is caring:
 • Buna dimineata?!?!
  Sharing is caring:

  De cate ori vi s-a-ntamplat ca dimineata, inca de la prima ora, relatia cu copilul sa se transforme intr-o lupta? […]

  Sharing is caring:
 • Otita, cum o prevenim si cum o tratam
  Sharing is caring:

      Articol realizat de Dr. Ciorbea Gabriela, medic primar ORL, Centrul Medical Medsana   Intalnita frecvent la copil in […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*