Primăria dă bani bunicilor care au grijă de cei mici sau pentru un loc la privat

Peste 135 de cereri pentru înscrierea copiilor la cele trei creșe din oraș nu au putut fi onorate. Mai exact, doar 90 de copii au prins loc la o creșă de stat, din municipiu. 

În acest sens, Primăria  oferă lunar o indemnizație, pentru fiecare copil care nu a mai prins loc în creșă. Cu banii respectivi, părinții pot opta pentru mai multe variante. 

Foto

Între timp, primarul municipiului, Gabriel Pleșa, anunță că în anul 2022 vor fi create 130 de noi locuri în creșele din Alba Iulia, prin deschiderea a două noi locații.

În cea mai recentă ședință de Consiliu Local a fost aprobată suma de 582,75 lei/lună pentru un copil care nu a mai prins loc în creșă.

Cu banii respectivi părinții pot opta pentru: indemnizație pentru bunici sau persoana care face dovada că are grijă de copil sau un ajutor financiar pentru părinții copiilor care nu au prins un loc la creșă, dar fac dovada că au înscris copilul/copiii într-o unitate de învățământ ante-preșcolar privată.

Cererea și actele doveditoare se vor depune la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Alba Iulia începând cu luna septembrie, urmând să beneficieze de acest ajutor din luna octombrie.

Informații suplimentare vor putea fi obținute la telefon 0285810325 sau prin e-mail la social@apulum.ro, transmit reprezentații Primăriei.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *