Prima femeie inginer din lume a fost o romanca. In timp ce Google o sarbatoreste, strada ce ii poarta numele in satul natal nu este asfaltata.

Elisa Leonida Zamfirescu s-a nascut la Galati, pe 10 noiembrie 1877 si este unanim recunoscuta ca fiind prima femeie inginer din lume.

Google Doodles reprezinta personalizarea logo-ului propriu pentru a celebra diverse momente importante din istorie, cum ar fi aniversarile, evenimente importante etc. Pe 1 noiembrie, Goole a celebrat-o pe Elisa Leonida Zamfirescu, anuntand ca se implinesc 131 de ani de la nasterea ei.

Elisa Leonida Zamfirescu fost sefa laboratoarelor Insitutului Geologic al Romaniei. A fost membra a Asociatiei Generale a Inginerilor din Rmania si membra a Asociatiei Internationale a Femeilor Universitare.

Dupa terminarea liceului s-a inscris la Scoala de Poduri si Sosele din Bucuresti (Politehnica de astazi), dar a fost respinsa din cauza prejudecatilor vremii, care refuzau dreptul femeilor de a urma o astfel de facultate.

In 1909 pleaca la Berlin, sa studieze la Academia Regala Tehnica din Berlin, devenind prima femeie studenta a acestei universitati.

S-a stins din viata la 86 de ani, pe 25 noiembrie 1973.

Un premiu cu numele sau este decernat anual unei personalitati feminine pentru merite in domeniul stiintei si tehnicii. Din 1993, strada din Bucuresti pe care a locuit in poarta numele.
O strada cu numele Elizei Leonida Zamfirescu exista si la Galati. Dupa 131 de la nasterea primului nginer femeie din lume, strada din Galati care ii poarta numele abia este in curs de modernizare. Strada se afla in cartierul galatean Micro 17 si a arata mai mult ca o ulita, pana recent. Licitatia pentru modernizarea strazii a fost lansata abia in ianuarie 2017 si, desi lucrarea trebui finalizata pana pe 25 septembrie 2018, modernizarea strazii nu este gata nici acum.

 

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *