Pregatiri in spitale pentru inceperea scolii

Ionel Oprea, coordonatorul DSP Bucureşti, le-a cerut spitalelor de copii din Capitală să fie pregătite pentru momentul începerii şcolii, atunci când ne-am putea confrunta cu o creştere a cazurilor de coronavirus printre minori.

În prezent, numai 12 locuri destinate copiilor infectaţi sunt libere în Bucureşti, astfel că izbucnirea unor focare în şcoli ar reprezenta un adevărat dezastru.

Am dat dispoziție să se documenteze clar, să avem informații începând din 10 septembrie câte paturi sunt și să cerem din partea acestor spitale să ne spună clar care este capacitatea maximă de izolare a copiilor care, în mod nefericit, vor fi infectați.

Bineînțeles că trebuie să ne gândim și la celelalte spitale de pediatrie din București. De exemplu, la “Grigore Alexandrescu”, care e multipavilionar, putem să discutăm dacă pot pune, la nevoie, la dispoziție un pavilion întreg.

Trebuie, așa cum s-au făcut recomandările, să se reducă la 15 (numărul de elevi dintr-o clasă – n.red.) și să respecte distanțarea și ventilația naturală, încât să nu permită transportul virusului în cantitate mare”, a declarat Ionel Oprea, într-o intervenţie pentru EuropaFM.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *