VIDEO Anisie: Măștile pentru elevii care vor merge la școală în septembrie vor fi achiziționate de către primării, iar acolo unde nu se poate respecta distanța de 1 metru între băncile elevilor vor exista separatoare de plastic

Măștile pentru elevii care vor merge la școală în septembrie vor fi achiziționate de către primării, iar acolo unde nu se poate respecta distanța de 1 metru între băncile elevilor vor exista separatoare de plastic, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, joi seară, la emisiunea „Tema zilei” de la TVR 1.

Ministrul a spus că școlile organizează în această perioadă clasele după normele propuse de Ministerul Sănătății.

Vorbim despre distanțarea aceasta de 1 metru și, dacă această distanțare nu este posibilă, atunci vor exista acele separatoare, în așa fel încât copiii să fie cât de cât distanțați. Și alte state au luat aceleași măsuri cum au fost prezentate de către Ministerul Sănătății”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației a arătat că măștile pentru elevi și profesori trebuie achiziționate de autoritățile publice locale.

Fiecare autoritate publică locală trebuie să achiziționeze măști pentru buna desfășurarea a activităților în cadrul unităților de învățământ. Guvernul României.. în ședința de aseară am dat o ordonanță de urgență prin care putem achiziționa prin proiecte europene atât echipamente medicale, cât și echipamente pentru buna desfășurarea învățământului online. În felul acesta sunt 175 de milioane de euro pe care îi putem folosi pe de o parte pentru a achiziționa tablete, laptopuri și așa mai departe, dar și echipamente de protecție. Și dezinfectanți .. în așa fel încât să începem anul școlar cu bine. Pot aplica pentru acest program autoritățile publice locale, dar și unitățile de învățământ”, a precizat Monica Anisie.

Citeste aici normele puse in dezbatere de Ministerul Sanatatii privind deschiderea scolilor in data de 14 septembrie.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *